Konyhalál

Szereti a tik a meggyet … – cake pop

 

meggyes cake-pop

 

Ez a cake-pops már játékon kívül, de azért a SAD 13. fordulójának témájában készült. A hangjegyes cake-popnál kiderült, hogy lehet ezt “fejjel lefelé” is csinálni, ezt most is tartottam (muszáj is volt, mert nem szereztem hurkapálcikát, ami megtartaná a golyókat … :))
Jött az ötlet, hogy pirosas citromos-porcukros máz bevonattal lehetne cseresznye vagy meggy, akkor még úgy gondoltam, hogy mindegy is … Megcsináltam, lefotóztam, megettem. Kevés képről hagyom le a madárkát, de erről pont igen. És akkor eszembe jutott, hogy dehát a “tik” szereti a meggyet, én meg pont ilyenkor nem fotózom oda??? Grrrrrrrr! Újratervezés, újrafotózás, ezúttal már “tikkal” és egyértelműen meggyel. Így teljes a kép 🙂

 

 

szereti a tik a meggyet

 
 

Hangjegyes cake-pop – SAD 13. forduló

hangjegyes cake-pop

 

 

Azt hittem, hogy már befejeztem a SAD – Süss! Alkoss! Díszíts! 13. fordulójára a cake-pops gyártásta rendhagyó módon sós pogácsanyalókával, de aztán a Facebookos Édességrajongók klubja csoportban ez most állandó téma, a képek alapján úgy láttam, hogy lassan mindenki “begolyózik” :), nekem is piszkálta továbbra is a fantáziámat a dolog … Valaki a lemezgyűjtő barátjának keresett tortaötletet, ekkor jutott eszembe a cake-pops, mint hangjegy.

Kandírozott narancshéjat készítettem, még nedvesen feldaraboltam, összekevertem darált keksszel, meglocsoltam némi narancslével és golyókat formáztam belőle. Végül olvasztott étcsokiba mártogattam. Fogpiszkálót szúrtam bele, amire papírból kivágott kis hangjegyzászlót vagy két hangjegyet összekötő gerendát ragasztottam pillanatragasztóval. Aki nagyon menő, rajzolhat csokiöntettel a tányérra kottát és violinkulcsot is (én csak papírra rajzoltam, mert ez a csokiöntetes dolog csak most jutott eszembe :))

Ez meg a “szereti a tik a meggyet …” cake-pop 🙂

Hungarian cake-pops – a pogácsanyalóka :) – A nagy céklavacsora 4.

Hoppá, feltaláltam valamit?! 😀 Remélem … :)))
Szóval ez a Teller-cake által kiírt SAD 13. fordulójára készült (meg a céklavacsorára természetesen), melynek témája a cake-pops. Mi is a cake pop? Sütinyalóka … Na, ha sós, akkor ér? 🙂
Úgy kezdődött, hogy a cake-popshoz kellene pálcika. De honnan? Ti honnan szerzitek be? És akkor jött az ötlet, hogy lehetne ropiból (alias sós pálcika), így legalább meg is lehet enni. És ha már a pálcika sós, akkor legyen a süti része is az, így született meg az ungarische cake-pops, a pogácsanyalóka.
A diós pogácsa tésztájából golyókat formáltam vagy némelyiket kilapítottam és került rá egy-egy fél dió.
Ha megsült, még melegen – teflonkezűek előnyben – beleszúrtam a ropikat.
Két színben pompáznak, a rózsaszínek céklásak, a zöldek tökmaglisztesek, jó sok dióval a tésztájukban is.
Nos, ez belefér a cake-pops kategóriába? 🙂

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!