Konyhalál

Palacsintatésztában sült cukkini

palacsintatésztában sült cukkini

 

 

Gyors és isteni finom!

Kevesebb az edénykoszolás és gyorsabb a művelet, mintha rántanánk és szerintem a tésztája is finomabb, puhább.

Nyáron szerintem minden héten ehetnénk ilyet, amíg ilyen gyorsan “újratermelődik” a cukkini a kertben, tényleg nagyon sűrűn elkészítjük (így vagy rántva). 

A tészta hozzávalóinak mennyisége függ a cukkini nagyságától!

 

Hozzávalók:

1 nagyobb cukkini

25 dkg liszt

2 dl tej (vízzel is jó)

1 tojás

olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A cukkinit felszeleteljük kb 1 cm vastagra.

Megsózzuk és várunk, amíg elkezd “izzadni”.

Közben csomómentesre elkeverjük a tésztát.

Papírtörlővel leitatjuk a nedvességet róla.

Felforrósítjuk az olajat.

A cukkiniszeleteket a tésztába mártjuk és egy hirtelen mozdulattal (így kevésbé csöpög a tészta) beletesszük az olajba. Mindkét felét aranybarnára sütjük (kb 2-2 perc).

 

 

Ha a cukkiniből édességet szeretnél készíteni, nézd meg a cukkinis csokis süti és az ananászos cukkinidzsem receptjét!

 

Sokféle “bundázott” recept közül válogathatsz a KözösKedd játék bunda! fordulójában.

 

Konyhalál Facebook oldalát itt találod 🙂

 

 

 

palacsintatésztában sült cukkini

Bundás alma

Palacsintatésztában sült alma

 

Azt hiszem, csak egyszer ettem ilyen bundás almát, egy házibulin ipari mennyiséget lesütöttünk belőle és baromi finom volt! Szóval már egy ideje motoszkált a fejemben, hogy újra el kellene készíteni, most végre megcsináltam. Bár nem tudom, miért vártam eddig, gyorsan megvan, egyszerű is és főleg isteni sok-sok fahéjjal megszórva!

 

Hozzávalók (kb 2 almához):

2 alma 🙂

1 tojás

10 dkg liszt

2 tk cukor

1,5 dl víz (lehet tej is)

szóráshoz:

2 ek pocukor

1 tk fahéj

sütéshez: olaj

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, egy sűrű palacsintatésztát kapunk.

Az almát felkarikázzuk 0,5-1 cm vastagra, a magházát kivájjuk. Én ezt egy fém kupakkal szoktam (valamilyen alkoholos üvegen volt), ezt csak rányomom és már ki is szúrta az alma közepét. Egy késsel pedig simán ki lehet szedni a beleszorult almaközepet.

Az olajat felforrósítjuk.

A tésztába mártjuk az almakarikákat és egy határozott mozdulattal (így nem folyik le az almáról a tészta) beletesszük az olajba.

Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Törlőpapírra szedjük.

Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. De lehet akár vaníliapudinggal, vaníliafagyival is 🙂

 

 

Ha sok-sok bundázott étel receptjére vagy kíváncsi, nézd meg a KözösKedd játék bunda! válogatását!

 

Konyhalál Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni!

 

 

Bundában sült alma

 

bundában sült alma

 

 Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/bundas-alma

 

 

Konyhalál KözösKedd – 5. bunda!

konyhalál közöskedd

 

 

Ha kedd, akkor Belgium … na meg KözösKedd! 🙂

Minden héten kedden megadok egy témát és ezzel kapcsolatban aznap várom a bloggerek képeit és linkjeit, amelyekből másnapra egy gyűjteményt szerkesztek.

 

Mivel most már itt az igazi tél, hó és hideg, úgy gondolom, mindenkinek jól esne egy jó meleg BUNDA … (na jó, a focirajongók kedvéért hívhatjuk kabátnak is :))

 Tehát ezen a héten jöjjön minden panírozott, bundázott, prézlizett, sörtésztás … hús, zöldség, gyümölcs, édesség, kenyér …

 

Kérem, hogy a “szabályokat” olvasd át, akkor is, ha azt gondolod, már tudod 🙂 És kérem, hogy tartsátok is be 🙂 – ezzel megkönnyítitek a dolgomat.

A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának üzenőfalára várom. Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! :) Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek! Lehetőleg az üzenőfalra egyesével, képpel és természetesen linkkel töltsétek fel a recepteket. Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a kép mellé.

A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket.  Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.

Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm.

Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:

közöskedd kocka

 

Hozzá a link: http://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/

 

Vegyétek fel a kesztyűt … és a bundát, jöjjenek a receptek! 🙂

 

A kollekció:

 

Csigabige kuckója: Töltött bundás kenyér

Töltött bundás kenyér

 

Koskacukor: Rántott hús parmezános-rozmaringos bundában

Rántott hús

 

AranyTepsi: Magvas palacsintabundában sült csirkemell

magvas palacsintabundában sült csirkemell

 

Aranytepsi: Magyaros palacsintabundában sült cukkinikarikák

magyaros palacsintabundában sült cukkinikarikák

 

 

Gizi receptjei: Rántott hús tejfölös-zsemlemorzsás panírban

1

 

 

Gizi receptjei: Krumplibundás hússzelet

krumplibundás hússzelet

 

Gizi receptjei: Rántott tükörtojás szezámmagos panírban

rántott tükörtojás

 

Szani konyhája: Erdélyi borzaska

1

 

 Szani konyhája: Corn-dog

1

 

 

Boldog kukta: Puzzle zöldfűszeres bundás kenyér

1

 

Receptelő: Bundás feta sajtos saláta

bundás feta sajtos saláta

 

Receptelő: Borzas csirke zöldfűszeres mártogatóssal

borzas csirke

 

Rozmaring & Ibolya: Alma palacsintatésztában

alma palacsintatésztában

 

Otthoni sütés-főzés: Töltött gombás hús francia salátával

töltött gombás hús

 

Otthon sütés-főzés: Kínai szezámmagos csirke

kínai csirke

 

HahoPihe: Mézes-mázas-szezámos csirkefalatok

kínai csirke

 

 

Takarékos konyha: Ropogós csirkeszárny

 

1

 

 

Recept-oldal: Rántott sajt másként

rántott sajt

 

 

Recept-oldal: Illatos-omlós csirke

illatos omlós csirke

 

 

Recept-oldal: Bundás alma és ananász

bundás alma ananász

 

 Süniskanál: Alma diós-boros köntösben

 

alma diós boros köntösben

 

Süniskanál: Pecsenye kacsamáj diós kalácsbundában

pecsenye kacsamáj

 

 

Süniskanál: Csirkemell szalagok mandulabundában

csirkemell mandulabundában

 

 

ChefTündér: Csirkemellrolád sajttal-sonkával

csirkemellrolád sajttal sonkával

 

 

ChefTündér: Baconbe bújtatott mozzarella

baconba bújtatott mozzarella

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!