Konyhalál

Banános brownie (tojásmentes)

Tojasmentes bananos brownie

 

 

Banán. Csoki. Nutella. Ennél nem is kell több.

Sok helyen olvastam már, hogy sütikben a tojást jól lehet helyettesíteni almával vagy banánnal, de eddig nem próbáltam még ki meglévő tojásos recept átalakítását. Most nem találtam kedvemrevaló tojásmentes brownie receptet, így a korábbi svéd málmás brownie-m receptjében pótoltam banánnal a tojást.

Alapvetően a brownie-ba nem kell sütőpor, de most tettem bele, hogy kicsit megemelje a tésztát, mivel nincs a tojás, ami elvégezze ezt.

 

Hozzávalók (16 cm-es formához):

10 dkg cukor

7 dkg vaj

2 banán

7 dkg liszt

1 csipet só

2 ek kakaópor

1 csapott tk sütőpor

2 kanál nutella

 

Elkészítés:

A vajat felmelegítjük, a cukrot hozzákeverjük.

Az egyik banánt pépesítve hozzáadjuk.

A liszt, kakaópor, sütőpor, só keveréke is mehet hozzá.

Sütőpapíros formába tesszük és elegyengetjük például egy kanál hátuljával.

A maradék banánt kb akkora vagy egy kicsit nagyobb szeletekre daraboljuk, mint a tészta magassága és beleállítjuk a masszába.

170 C-ra elő elegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Felmelegített nutellával megöntözzük a tetejét tálaláskor.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Tojasmentes bananos brownie

tojasmentes bananos brownie

 

Nutellás brownie csak 2 hozzávalóból

Nutellás brownie 2 hozzávaló

 

Igen, tényleg csak 2 hozzávaló kell, tojás és Nutella! És hát amiben mogyorókrém van, az már rossz nem lehet. Pláne, ha nagy része az 🙂

Nagyon tömör, nagyon csoki, nagyon nutellás sütit kapunk, először a csokis ízt érezni, majd jön a tömény Nutelláé.

Én most csak egy próbát csináltam egy tojással, ezért vannak ilyen mini szeletkék lefotózva, ez két embernek elegendő desszertet eredményez. 

 

Hozzávalók:

1 közepes méretű tojás

6 dkg Nutella (vagy más mogyorókrém

vagy ennek többszörösei – egy kb 18 cm-es formához négyszeres mennyiség

 

Elkészítés:

A Nutellát mikróban felmelegítjük (kb fél perc), addig kell melegíteni, hogy folyós legyen és könnyen el tudjuk majd keverni a tojással.

A tojásokat robotgéppel szinte fehéredésig verjük (a sárgáját és fehérjét együtt).

A Nutellához adjuk a tojás kb harmadát és alaposan elkeverjük, majd a maradékot már óvatosabban forgatjuk bele.

Sütőpapírral bélelt formában 180 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

 

 

Ha szereted a browniet, próbáld ki a konyakmeggyeset, a svéd málnásat, a céklásat, a gesztenyés-mandulásat és a gesztenyliszteset is!

 

Tetszett a bejegyzés? Akkor csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Nutella brownie 2 ingredients

 

 

Forrás: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/torta-2-hozzavalobol/

 

Szedres-gesztenyés-krémsajtos blondie

szedres gesztenyés krémsajtos blondie

 

 

Még az eperszezonban készítettem egy epres-krémsajtos blondie-t, ami annyira ízlett, hogy most “kissé” megvariálva újra megsütöttem. Eper már sajnos nincs, helyette most érik a szeder, plusz még találtam a fagyasztóban gesztenyepürét, azt gondoltam, az is jól passzol a szeder savanykásságával, úgyhogy került bele az is 🙂 

Egyszerűen elkészíthető, izgalmas ízvilágú krémes süti, szerintem te is újra fogod sütni! 🙂

 

Hozzávalók:

blondie-hoz:

10 dkg fehér csoki apróra vágva

10 dkg margarin

2 tojás

3 dkg cukor

8 dkg liszt (én gluténmentes lisztből készítettem, de természetesen búzalisztből is lehet)

1 csipet só

krémsajtos réteghez:

12,5 dkg mascarpone (vagy más krémsajt)

12,5 dkg gesztenyepüré (gluténmentes, ha lisztérzékeny vagy)

1 tojás

1 cs vaníliás cukor

tetejére:

egy nagy marék szeder

 

Elkészítés:

A fehér csokit és a margarint vízgőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl.

A blondie-hoz a 3 dkg cukrot a 2 tojással elkeverjük, majd mehet hozzá a langyos margarinos csoki.

Végül elkeverjük az egészet a liszttel.

Egy sütőpapírral bélelt, kb 30×15 cm-es tepsibe (ez kisebb, mint a normál!) öntjük. 

A krémsajtos réteghez a hozzávalókat összekeverjük és óvatosan a krémsajtos rétegre kanalazzuk (a blondie-réteg is nyers még!). A kanál domború felével el lehet oszlatni viszonylag egyenletesen a felső réteget.

Megszórjuk szederrel.

180 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Én a tetejére a sütés kezdetekor ráborítottam egy sütőpapírt, úgy, hogy nem érjen bele a tésztába, így szép világos marad a felső réteg.

Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.

 

 

Szedres édességet ennél? Kóstold meg a szedres blondie-t, a lila vargabélest, a török kókuszos szederpudingot és a gyümölcsös-diós halavát is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt jobbra), ne maradj le semmiről!

 

 

szedres gesztenyés krémsajtos blondie

szedres gesztenyés krémsajtos blondie

 

Szedres blondie

Szedres blondie

 

 

Érik a szeder!

Én imádom a színét, hogy olyan agresszív, ez persze nem az esetleg leevett ruhákon mutat jól, hanem valami világos színű étellel kombinálva. Legyen az az étel nagyon világos, igazi szőke, azaz blondie, ami a brownie fehér csokis változata. A gyümölcs enyhe savanykássága jól passzol a csoki édes ízével.

Gyorsan összekeverhető tésztája van, pikk-pakk megvagyunk vele!

 

Hozzávalók:

10 dkg fehér csoki

10 dkg vaj/margarin

2 tojás

3 dkg cukor

1 csipet só

8 dkg liszt (én rizslisztet használtam, de használhatsz búza finomlisztet is)

10 dkg szeder (vagy eper, málna, ribizli is lehet)

 

Elkészítés:

A csokit összetördeljük kisebb darabokra és a vajjal/margarinnal együtt megolvasztjuk mikróban. Érdemes kb 20 másodpercenként kivenni és átkeverni.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

A már langyosra hűlt csokis keveréket hozzádjuk, majd a lisztet és a sót is és simára keverjük.

Sütőpapírral bélet, kb 20×20 cm-es tepsibe öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

 

 

Szedres édességet ennél? Kóstold meg a lila vargabélest, a török kókuszos szederpudingot és a gyümölcsös-diós halavát is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

Szedres blondie

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/epres-blondie

 

 

Epres-krémsajtos blondie

epres krémsajtos blondie

 

Na szóval, van benne eper, mascarpone, fehér csoki … szerintetek milyen lehet? Ugye, hogy csak fergetegesen jó? Naná!

Képzeld el, ahogy a finom fehér csokis, puha tésztán ott lapul az édes mascarponés krém, amin eperörvények folydogálnak … Nem folytatom, folytasd te a süti elkészítésével!

Gluténérzékenyeknek is ajánlom gluténmentes liszttel.

 

Hozzávalók:

blondie-hoz:

10 dkg fehér csoki apróra vágva

10 dkg margarin

2 tojás

3 dkg cukor

8 dkg liszt (én gluténmentes lisztből készítettem, de természetesen búzalisztből is lehet)

1 csipet só

krémsajtos réteghez:

12,5 dkg mascarpone (vagy más krémsajt)

1 tojás

1 cs vaníliás cukor

fél ek cukor

1 tk citromlé

epres öntethez:

vagy 2-3 ek eperlekvár

vagy 10 dkg eper + 5 dkg cukor

 

Elkészítés:

A fehér csokit és a margarint vízgőz felett felolvasztjuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl.

A blondie-hoz a 3 dkg cukrot a 2 tojással elkeverjük, majd mehet hozzá a langyos margarinos csoki.

Végül elkeverjük az egészet a liszttel.

Egy sütőpapírral bélelt, kb 30×15 cm-es tepsibe (ez kisebb, mint a normál!) öntjük. 

Ha nincs eperlekvárunk, akkor az epret pürésítjük botmixerrel (vagy villával alaposan összenyomjuk) és a cukorral kb 10 percig összefőzzük, sűrítjük.

A krémsajtos réteghez a hozzávalókat összekeverjük és óvatosan a krémsajtos rétegre kanalazzuk (a blondie-réteg is nyers még!). Erre kanalazunk az eperlekvárból, majd a kanál nyelével kicsit megkeverjük, hogy márványos legyen.

180 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Én a tetejére a sütés kezdetekor ráborítottam egy sütőpapírt, úgy, hogy nem érjen bele a tésztába, így szép világos marad a felső réteg.

Kihűlve szeleteljük és fogyasztjuk.

 

 

Ha szereted az epres édességeket, próbáld ki az epres boszorkányhabot, az epres tejespitét, az eperzselét és a tejfölös epret is. Mindet! 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

epres krémsajtos blondie

Epres krémsajtos blondie

Epres krémsajtos blondie

Epres krémsajtos blondie

 

Lájk? Lájk! 🙂

Epres krémsajtos blondie

 

 

Forrás: http://sutidoboz.hu/epres-kremsajtos-blondie/

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!