Konyhalál

6 éves a Konyhalál blog – kedvenc bejegyzéseim

 

Juhúú, 6 éves a blog! 

Hogy hogyan indult, arról olvashattok a tavalyi blogszülinapi bejegyzésemben.

Az, hogy még mindig kitartóan és örömmel írom, az nektek, az olvasóknak köszönhető, a pozitív visszajelzéseknek, annak, hogy látom, hogy vannak olyan bejegyzések, ami nagyon betalálnak, nyilván olyan is, ami kevésbé, de jó pár embert az is “megtalál”.

 

Egy kis statisztika, ami nyilván csak engem érdekel, de így jártatok 🙂

Szóval, a 6 év alatt a 796 bejegyzésre a Google Analytics szerint összesen 5.163.000-szor kattintottatok, a Facebook oldalamat 24.300-an követitek. Ezekre a számokra – és persze a mögötte levő emberekre, olvasókra nagyon büszke vagyok és ha belegondolok, hogy ez mennyi is, hihetetlen, de tényleg! Úúúúúú! 🙂

 

Végignéztem, milyen bejegyzések születtek, és most kigyűjtöttem a 10 kedvencemet. Egyik sem receptes, ami érdekes, mert mégiscsak ez a fő profilja a blognak (vagy nem is?!) , de közelebb állnak a szívemhez az “egyéb” kategóriás cikkek.

Imádtam a diplomás szakmunkásokról szóló interjút, a 4 pályát váltó cukrászlány válaszai abszolút arra bíztatnak, hogy merjünk változtatni, vágjuk bele abba, amit szeretnénk.

A következő egy vicces, de bizonyos tekintetben “szomorú” bejegyzés a lakáshirdetések konyháinak a legjavából. Én jókat röhögtem rajta, remélem, ti is.

Volt egy kis kérdezz-felelek is a blogolásról, úgy láttam, erre is kíváncsiak vagytok páran.

Nyár elején volt lehetőségem (nem ez volt az évszázad “lehetősége :D) tesztelni a kórházi menüt, ha már ott voltam, beszámoltam erről is.

Aztán jött egy tényleg olyan lehetőség, ami nem mindennapi, meghívtak mint blogger a Forma 1-re, innen is született egy bejegyzés.

Aztán jött az olimpia (nem, erre nem hívtak meg…), amit nem sport-, nem gasztroszemszögből közelítettem meg. 

Folytatódtak az élet és étel… interjúk, Albániában, Azerbajdzsánban, Korfun és Kanadában is jártunk az interjúalanyok segítségével.

Nyár végen egy a házban történt csőtörés folyományaként keletkezett egy “kisebb” kráter a lakásomban, erről is “naplót” vezettem.

Az ételfotók és ami mögöttük van bejegyzést, jó ideje terveztem, illetve gyűjtöttem hozzá az anyagot, mire végre összejött a poszt belőle.

Tavaly is tartottam, tartottunk sütidíszítő workshopot az NLCafé téli fesztiválján, sok-sok szépséges alkotás született.

 

 

Köszönöm szépen, hogy velem tartottatok, jöhet a 7. év!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Ajánlom magamat – 5 éves a Konyhalál blog!

5 éves a Konyhalál

 

Nahát, ide is eljutottunk! 🙂

5 évvel és néhány nappal korábban jött az ötlet, hogy nekem is blogot kell írnom. Tulajdonképpen csak néhány süti megsütésén voltam túl, nem is tudom, miért gondoltam, hogy jó lesz, ha én ezt blog formájában megörökítem… Még arra is emlékszem, hogy a Ferenciek terén a buszmegállóban találtam ki a Konyhalál nevet. (Hogy miért ez lett, arról itt olvashattok.)

Most már azért más nevet választanék neki, akkor nem gondoltam, hogy egyszer ennyien fogják olvasni, csak olyan jópofának és kicsit lázadónak tűnt 😀 El is gondolkodtam már a névváltoztatáson, de őszintén szólva nem jutott eszembe jobb (vagy ami igen, az sajnos másnak is, pont néhány héttel korábban), olyan kommerszet, mint XY konyhája nyilván nem akarok. Így maradok halálos Konyhalál. 🙂

Szóval, ezzel a karamellás sütivel indult a blog 2011. feburár 4-én, ahol már megfigyelhető “csodálatos” szobrásztehetségem és fotózási “hozzáértésem”. 😀 Akkoriban átlagosan még csak havonta 5 bejegyzés született, de aztán elkapott a “gépszíj”. 🙂 Ez főként 2013-ban a Cafeblogra költözésemnek köszönhető, ahol pár nap múlva megosztották az egyik bejegyzésemet és hirtelen – az addigiekhez képest – rengeteg olvasó jött. Sőt, ebben az első hónapban bekerültem a 20 legolvasottabb blog közé. Ettől teljesen padlót fogtam, hogy ilyen sikerülhet, szóval utána még jobban beindult a “sütiüzem”. 🙂 Aztán egy jó darabig nem kerültem ilyen magasságokba, de egyre több olvasó jött, engem meg egyre jobban elkezdett érdekelni a blogíráshoz kapcsolódó minden egyéb (facebook oldal felturbózása, SEO, marketing, kicsit a fotózás stb.) is, rengeteget utánaolvastam és -olvasok ezeknek, elkezdtem tudatosabban írni a bejegyzéseket és tudatosabban posztolni. A befektetett munkának aztán meglett az eredménye, 2014 márciusa óta (egy pihizős hónap kivételével) folyamatosan a 20 legnézettebb Cafeblogos blog között voltam.

 

5 éves a Konyhalál

 

Mostanáig 638 bejegyzés került fel, ebből legalább 550 receptes, de van néhány interjú, programajánló vagy éppen a főzéshez, konyhához kapcsolódó érdekességeket bemutató is, mert ezek engem, mint olvasót szintén érdekelnek – úgy látom, hogy titeket is. Ezekhez 1298 hozzászólást írtatok, ami azért is nagy szám, mert ide külön regisztrálni kell a kommenteléshez, ami azért elveszi az emberek egy részének a kedvét. 

 

2013 októbere óta 3.180.000 oldalletöltés volt a blogon, ami számomra egy hihetetlenül nagy szám, úristen, egyharmad Magyarország! 

A másik hatalmas szám – jelenleg – 18.658 , akik a Konyhalál Facebook oldalát követik. Ott még jobban folyik az élet, jönnek folyamatosan az új követők, a kommentek, lájkok, megosztások, amiket ezúton is nagyon köszönök!

 

5 éves a Konyhalál

 

A következő lépcsőfok az lenne, ha egyszer – nemsokára – ebből valamiképpen meg tudnék élni. Én nem a “cukrászdanyitós fajta” vagyok, mert sok sütis bloggernek ez az álma, nekem inkább a sütés ÉS utána az írás így együtt, ami fekszik, szívesen működnék együtt cégekkel, mutatnék be újfajta termékeket, eszközöket, programokat, éttermeket, mint ahogy tettem ezt eddig is, ha éppen olyat próbáltam ki, ami valamiért megragadta a figyelmemet. Külföldön ennek már nagy hagyománya van, a nagyobb követőtáborral rendelkező bloggerek véleménye igencsak fontos tényező tud lenni egy-egy termék, szolgáltatás értékesítésében. Itthon egyelőre én főként a beauty blogoknál látom ezt a példát, de talán a gasztroblogok esetében is egyre jobban felfedezik ezt a lehetőséget a cégek. 

Még talán a Facebook oldalak kezelésében, menedzselésében is tudnék kisebb vállalkozásoknak újat mutatni, meglepett, hogy az ismerőseim körében vannak, akiknek saját cégük van, de mennyire nem (vagy csak simán rosszul) ismerik és használják a Facebook adta lehetőségeket, pedig gyakorlatilag ingyen van, csak némi időt (és kreativitást) kell rááldozni. De persze lehet, hogy tudják, hogy igen, kellene csinálni, mert ma már egy cégnek “kötelező” jelen lenni a social mediában is, de ezzel már végképp nincs kedvük foglalkozni, nekem meg pont van (4 oldalt is kezelek jelenleg, köztük pl. harmadmagammal a több, mint 64 ezer követővel rendelkező Cafeblog oldalát is) 🙂

Szóval, igen, ajánlom magamat és a blogomat, ha valaki lát fantáziát bennem, tetszik, amit eddig csináltam, szeretne együttműködni valamilyen formában, ne tartsa magában, írjon nekem, hátha egyszer – nemsokára 🙂 – megvalósul ez az álom, volt már olyan blogger, aki a blogján keresztül talált munkát vagy éppen albérletet, talán nekem is sikerül!

 

Köszönöm az eddigieket, várlak továbbra is ugyanitt:

Morvai Linda

 

2. blogszülinap és a madarak :)

http://pinterest.com/pin/560064903629951223/

Nahát, már két éve sütögetek és írogatom a recepteket! 🙂 Valami lehet február elején, ami evésre írásra készteti az embereket, többen is most ünneplik első vagy második blogszülinapjukat … 🙂
Nagyon örülök neki és köszönöm, hogy egyre többen vagytok kíváncsiak itt a blogon a receptekre, illetve a Facebookon a mindenféle inspiráló, érdekes, ötletes másoktól származó sütikre, ételekre vagyis ezek fotóira. Köszönöm az érdeklődést, a “rendszeres olvasást”, a kommenteket, a lájkokat, egyesével mind nagy örömet okoz!

Az egyértelműen kiderült, hogy a blog sztárja a kismadár! 🙂 Tulajdonképpen vele indult a blog ötlete is, az első sütim, amit fényképeztem, a citromos smiley volt, amit annyira imádnivalónak találtam (hehe :D), hogy muszáj volt megörökíteni és valahogy ott volt a közelben, rákerült a képre tovább fokozva a cukiságot :D, így kezdődött a celebsége 🙂 Ha már megörökítettem, persze kikerült a facebookra is, aztán pár másik fotó után jött a gondolat, hogy ebből már lehetne egy receptgyűjtemény is … Ő egyébként egy kiwimadár.

http://pinterest.com/pin/182044009909524554/

Úgy tűnik, egyfajta védjeggyé vált, a fotókról nem hiányozhat, mert különben a “rajongói” hiányolják 🙂 Már dublőrre is szüksége volt! 🙂



Éppen ezért úgy gondoltam, hogy a blogszülinap alkalmából összegyűjtök néhány – nekem nagyon tetsző – madaras édességet/ételt.

http://pinterest.com/pin/115475177915486054/
http://pinterest.com/pin/492792384196059164/
http://pinterest.com/pin/559009372467154216/
http://www.pintsizedbaker.com/
http://www.pintsizedbaker.com/
http://www.thejoysofboys.com/
http://www.facebook.com/pages/meGASTROmania/193569717339562
http://www.facebook.com/KitchenFunWithMy3Sons
http://www.annathered.com/wp-content/gallery/bento2a/091-nest.jpg
http://creative-food.blogspot.hu/2012/04/baby-chick-chocolates.html

Nálam is készült már néhány madaras süti:


Az első blogszülinap alkalmából olyan receptekből készítettem válogatást, amelyeket valamiért kevesebben néztetek meg, én viszont mindenkinek ajánlom, mert nekem nagy kedvenceim.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!