Konyhalál

Almás zabfalatok házilag

almás zabfalatok házilag

 

Már régóta szemeztem a Győri Édes almás Zabfalatokkal a boltokban, de ez az egy fajta mindenhol lényegesen drágább, mint a többi. Aztán nemrég teszteltem és tényleg nagyon finom (kellett nekem megkóstolni … :)). Most sok almaszirommal ezt próbáltam reprodukálni, szerintem egész jól sikerült.

Nagyon finom uzsonnára, pár darabot ha a táskádban tartasz, jó hirtelen jövő “éhhalál” ellen is 🙂

.
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
7 dkg zabkorpa (ehelyett én sima lisztet használtam)
10 dkg aszalt almaszirom (és nálam némi datolya)
5-10 dkg darált dió 
2 tojás
15 dkg vaj
10 dkg nyírfacukor (Rebarbara 8 dkg barna + 8 dkg fehér cukrot írt)
15 dkg liszt
1 citrom héja és fél citrom leve
2 kk szódabikarbóna

.
Elkészítés:
Mindent jól összekeverek.
Gombócokat gyúrok, amiket összelapítok.
Sütőpapíros tepsibe rakom és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kisütöm.

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre a jobb oldali sávban.

 

 

almás zabfalatok házilag

almás zabfalatok házilag

 

 

Forrás: http://napfenyesfuszer.blogspot.hu/2012/09/zabfalatok-itthon.html

Piadina – olasz lepénykenyér

Piadina olasz lepénykenyér

 

A piadina az olasz Emilia-Romagna tartományban élők hagyományos nemzeti eledele. Népszerűségét a sokszínűségének köszönheti, hiszem nemcsak különféle sós dolgokkal töltik meg, hanem akár édesekkel is, mint lekvár vagy nutella. Szóval bármit találsz a hűtőben, tedd bele, kóstold meg! 🙂 A maradékokat is kiválóan el lehet tüntetni vele.

A Blogkóstoló 15. fordulójában, melynek házigazdája SüniSüti, páromul Káosz Kapitányt és az ő konyháját kaptam, azaz tőle kellett valamit főznöm/sütnöm. Tőle választottam a piadináját, melyet én most csak tejföllel és reszelt sajttal töltöttem, így is nagyon finom volt.

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 ek dizsnózsír (nálam vaj)

2,25 dl víz

1 tk cukor

1 csipet só

 

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.

A többi hozzávalóval összekeverjük, összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk.

Fél óráig kelesztjük, ezalatt kétszeresére nő a tészta.

Majd átgyúrjuk a tésztát és 8 egyenlő részre osztjuk.

Nagyon vékonyra, köralakúra nyújtjuk.

Forró serpenyőben (nem kell olaj) mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.

 

Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni! 🙂

 

Piadina olasz lepénykenyér

Blogkóstoló 14. forduló – összefoglaló

blogkóstoló összefoglaló

 

Ez a nap is eljött végre, elkészült a blogkóstoló összefoglalója!

 

Először is szeretnék minden résztvevőtől elnézést kérni, hogy így elhúzódott, bonyolítottam már korábban hasonló játékot (talán emlékeztek a Süss! Alkoss! Díszíts! játék Face control! fordulójára, imádtam…!), az akkori tapasztalat az volt, hogy pár nap alatt megírtam az összefoglalót. Hát, most ez sajnos nem így jött össze …

 

Egy kis statisztika:

58-an jelentkeztünk, majd a játék során még jött 4 új játékos.

Szerencsére majdnem mindenki be is tartotta, amit vállalt, tehát jöttek szép sorban a receptek és képek, volt, aki 4-féle dolgot is kipróbált! 🙂 Összesen (remélem, jól számoltam) 65 kipróbált étel érkezett hozzám!

A karácsonyi-szilveszteri időszaknak köszönthetően a szoksásosnál jóval több főétel vagy sós édesség érkezett, de azért az édességek sem maradtak ki!

 

Nem is húzom az időt, jöjjenek:

 

Alig jelent meg a sorsolásos post 2-3 órája, Krisztina (Krisztina Konyhája) levele már landolt is a postafiókomban. Ez ám a gyorsaság, ennyi idő alatt megtalálta a bejegyzésemet, átnézte a recepteket, megfőzte, lefotózta, megírta és el is küldte 🙂 Mindezt úgy, hogy elsőként játszott. Dalittól a választása a maceszgombócra esett.

WP_000957

Ági (Rendes csajok) is igazán rendes csaj, nem tétlenkedett sokáig, másnap ebédre megsütötte Konyhavirtuóztól a szalonnás-hagymás pitéjét, azzal a változtatással, hogy Ágiéknál csirkemell is került bele. Ő is elsőként játszott az akkor induló blogjával.

pite

Juci (FromJuci) Konyhavirutóztól triplán csokis körtetortát választott, mert egyrészt imádja a csokit, másrészt a körtéi már felhasználásért kiáltottak (persze a csokik meg gondolom, egyenesen könyörögtek … :D). A 2014-es felirattal nagyszerű évköszöntő tortájuk lehetett 🙂

éééééé

Nagy meglepetés volt nekem, hogy barátnőm, Khell Juli is jelentkezett a játékra, úgy tűnik a fél éves kis Balázs túl sok szabadidőt hagy neki 😉

Julinak nincs blogja, ő a Mikor mennyiről a csirkeragu levest készítette el az alábbi változtatásokkal:

20 dkg csirkemell nagyon kevésnek tűnt, így egy egész csirkemellből készült a levesem (kb. fél kg)

3 liter víz helyett 1,5 liter lett, mert annyi fért a lábosba 🙂
10 dkg csiperkegomba a recept szerint
fűszerek, hagyma, fokhagyma a recept szerint
ebből kifolyólag nem mertem 3 leveskockát beletenni, csak kettőt
mirelit répa helyett friss került bele, 2 szál
egy konzerv zöldborsó és egy konzerv kukorica került bele mirelit helyett
tejszín helyett 1 nagy doboz tejfölt használtam a diéta jegyében 🙂
kihagytam a tarhonyát, szintén a diéta jegyében
nem tettem bele se alma-, se tárkonyecetet, valamint zellert sem, mert nem volt itthon
1 egész citrom helyett egy fél citrom leve került bele
A végeredmény: isteni finom lett! 🙂 “
P1040209
Tortafüggő Marisz két macskát ööö legyet ütött egy csapásra, amikor is a SAD! macskás fordulójára és a Blogkóstolóra 2 in 1, Aranytepsitől cicakalácsot sütött.
201401064978[1]
Eszter, a Tűpárna és Habverő írójának rögtön két recept is megtetszett Rózsaszín limonádétól, egy sós és egy édes.
A tonhalfasírt nagy favorit lett nála.
DSCF0035
… a kókuszpuding nemkülönben, amelyet ő reformált meg a diétájának megfelelően.
DSCF0044
A családtagjaimat is sikerült rávenni a blogkóstolásra 🙂 Bár nem írnak blogot, lelkesen nézegették a nekik sorsolt oldalakat.
Anyukám, Rebeka FromJuci blogját nézegetve álmodozott a jobbnál-jobb sütikről, végül meg is sütött egyet, a meggyes álom nevűt.
meggyes álom
Testvéremnek, Gabinak a Culin’Art blog jutott, ahonnan a sütés nélküli gesztenyesüniket választotta. Szerintem az elkészültük után Gabi férje sokat sündörgött a sütikék körül 🙂
gesztenye sün konyhalál
Bogi (Vöröskaktusz) Zsuzsi finomságai közül két dolgot is kinézett. Elsőként tejpite készült, melynek már az aszalt szilvás, marcipános “továbbfejlesztésén” gondolkodik.
tejpite
Majd pedig a “fergeteges”, “nagyon jó”, “egyszerű”, “gyors” jelzőkkel illetett svéd citromtorta is bekerült a repertoárba.
svéd citromtorta
Kabóca a konyhában egy vaníliás csigával találkozott GasztroBaráth jóvoltából. Nagyon szeret kelt tésztával dolgozni, csiga pedig ritkán készül, így most pótolta a “lemaradást”.
vaníliás csiga
Vea receptgyűjteménye ezúttal Napfény és Fűszertől egy tökéletes lángossal bővült, elkészítését mindenkinek ajánlja.
DSCN1946
Szani (Szani konyhája) a Mikormennyi blogján első látásra szerelembe esett a szedertotával, mely kis változtatások után sütés nélküli mánatortaként jelent meg Szaniék asztalán.
DSCF5790
Andi (AranyTepsi) nagyon belehúzott a kóstolgatásra, A Takarékos konyhából rögtön 3-féle dolgot is kipróbált. A kalácsok, kelt tészták a gyengéi, így elsőre egy kenyérlángossal lepte meg a családot.
Kenyérlángos
Majd sós rudacskákat, grissiniket sütött, melyeket eredetileg leves mellé szánt volt, de nem érték már meg a leves elkészültét 🙂
Grissini
Majd pedig kapros-joghurtos mártogatós is készült, amelyet rántott krumpli ízesítéséhez használtak.
Kapros-joghurtos mártogatós
Hajni és Zoli Sarokkonyhájában már 3 évvel ezelőttről is vannak lementett receptek Szamóca Recept-oldaláról. Hát, most eljött az ő idejük, a hacsapuriból, az érdekes nevű grúz lepénykenyérből rögtön duplázták az adagot, a végeredményben sem csalódtak.
hacsapuri_gruz_lepenykenyer
Évának (Takarékos konyha) sikerült egy számára eddig ismeretlen blogot sorsolnom, a Hogymegtudjuknézni-t. Onnan egy sütés nélküli finomságot, a pischinger szeletet választott.
pischinger kettő együtt
Okki (Abroszra való) nálam nézett körül és nézett ki a szilveszterre való tekintettel egy tojás és élesztő nélküli pogácsa receptet. Jól kinézte, hát még a pogik milyen jól néznek ki a sokféle maggal!
Pogacsa
Őrülten jó ételek két ételt is ebbe z őrülten jó kategóriába sorolt Dinka Kincseskamrájából, el is készítette ízibe’ a brassóiját, amelyben krumpli helyett zeller került a hús mellé.
brassói zeller
Itt nem is állt meg, hanem Dinka díjnyertes bográcsos palócos sertésraguját is megfőzte, most egyelőre csak a tűzhelyen, a bográcsot egy piros lábosra cserélve 🙂
palócos
Ezen a blogkóstoló fordulón a nyuszik nem jártak jól, Marka (Marka boszikonyhája) nyuszija ment a levesbe, de ez a tárkonyos nyúlleves leves nem “mehet a levesbe”. A recept Kisildi oldaláról való.
kaja 003
Mohamama (Mikor mennyi) Koskacukornál többféle fogára való ételt talált, melyek közül végül húsrolád lett a befutó csőben sült zöldségekkel. Ez valami különlegesen finom ízű lehet, mert aszalt sárgabarackot és diót is tartalmaz.
1
Cheffeleseg a Sarokkonyha blogot már régóta követi és azt írta, nagyon nehéz volt a “túl sok”  szuper recept között a választás.  Végül a zabpelyhes almás pitét készítette el, melynek akkora sikere volt, hogy a párja elkérte a receptet, hogy a szállodavendégeinek reggeliként szolgálja majd fel.
almás pite
Janka (Csak mert szeretem) az ünnepek után már besokallt a sok édességtől, így Markától egy túrós stanglit választott, remek nassolnivaló lett belőle.
watermarked-SAM_7548j
Itt a blogkóstoló következő “nyúládozata”, Erika (Életinfó) nyúl lapockát sütött savanyú káposztával és édesburgonyával a Rizsázzunk blog írójától, ezzel avatta fel az eddig csak díszként használt korondi edényét.
P1110522-400x300
Ildikó (Ildikó konyhája) Timi konyhájában válogatott, több mindent elmentett tőle, egyelőre a mákos linzer készült el házi baracklekvárral és csokidíszítéssel.
IMG_20140118_160810
Hankka Rubin konyhájából a készítője nevét viselő kakaós-kókuszos-mandulás-fehérboros Rubin-szeletet választotta, mely már első látásra (olvasásra) is olyan ígéretesnek tűnt, hogy dupla mennyiséggel indult a premierje Hankkánál.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Csigabige (Csigabige kuckója) nem viccelt, végigfőzte az Életinfó blogot 🙂 4 azaz négy receptet is kipróbált. Elsőként uzsonnára megsütötte a családnak a töltött bundás kenyeret.
töltött bundás kenyér
Majd az új wokját felavatta a csirkés-zöldséges-pirított tésztával, mely a kamra tartalma szerint némileg módosult.
zöldséges tészta
Mivel mindenki megette, jöhetett a desszert is 🙂 Csigabige első gyümölcskenyere is kisült.
gyümölcskenyér
De desszertből sem állt meg egynél, puha és omlós csokis kuglóf is készült a család nagy örömére.
csokis kuglóf
Rubin Gabynak (Rubin konyhája) ChefTündért sorsoltam. Gaby nagy rajongója a linzertésztának, ezért csokiba mártott zöld tallérokat választotta, de úgy tűnik, a boltok bojkottálni akarták a választását, mert sehol nem kapott zöld mandulaaromát. Semmi probléma, újatervezés, lett belőlük vaníliás-puncsos tallér étcsokiba mártva.
vaníliás puncsos tallér
SüniSüti imádja az olasz ételeket, ezért Cheffeleseg-nél is egy ilyenen, a lencsés tésztán akadt meg a szeme. Laktató és finom munkahelyi ebéd lett belőle.
lencsés tészta
Márti (hogymegtudjuknézni) Krisztina konyhájában hamar rátalált a duplasajtos-paradicsomos töltött csirkecombra, isteni lehet a gyros fűszerkeverékkel ízesítve.
duplasajtos csirkecomb
Brigi (Koskacukor) egy számára ismeretlen blogot, a Culin’Art-ot kapta, minden volt is otthon az amerikai almatortához, melyet mindenkinek ajánl.
amerikai almatorta
Xsara (Xsara, próbálkozásaim a konyhában) régóta vacilált már egy jó kis amerikai palacsintán, most Káosz Kapitánynál szembejött vele egy vörösáfonyás változat, a család lemeózta, sőt, gyorsan el is tüntette 🙂
amerikai palacsinta
Zsuzsa (GasztroBaráth) szeme a csemegeuborkán akad meg Őrülten jó ételeknél, mégpedig egy krumplis lepény feltétjeként. De nem csak ez volt rajta, hanem ez a krumplislepény minden földi jóval meg volt pakolva.
krumplislepény
Tímeánál (Családi rendelésre) blognevéhez hűen valóban a család “rendel”, Őrülten jó ételektől Timi férje a savanyú káposztával töltött karaj mellett döntött és mint kiderült, nagyon is jól 🙂
káposztás hús
Timi (Timi a konyhában) Vöröskaktusznál kifejezetten olyan ételt keresett, amilyet ő maga nem nagyon szokott készíteni. Így az édességek ki is estek a sorból, viszont a fűszeres töltött gomba fennmaradt a rostán.
töltött gomba
Judit (Fecskefészek) kaszinótojásai a Mézeskalácskonyhából valók, eddig még nem készített ilyet, de most a Tea Partyjukon el is tüntették hamar.
kaszinó tojás
Szandi (Káosz kapitány konyhája) imád kenyeret sütni, most Tortafüggő Marisznál egy olyanra lelt, amit még nem próbált, a fokhagymás-vajas legyezőkalácsra.
fokhagymás vajas legyezőkalács
Piroska (Piroskonyha) hozzám sorsolódott. A karácsonyi ünnepek után ő sem kívánta túlzottan az édességet, így valami olyat keresett, ami nem sütemény és nem húsos. Hát, nálam nem volt könnyű dolga 🙂 A dödöllét választotta, melyet feléjük gancának hívnak, gyerekkorában nagymamája is gyakran készítette.
dödölle
Körülbelül hasonló “problémával” találkozott Konyhavirtuóz is Dina világa blogjában, mert bár tortát szeretett volna sütni, de az ünnepelt nem édesszájú … Azért ráakadt egy sós tortára is, a fasírttortára.
fasírttorta
Andi (Culin’Art) figyelmét rögtön megragadta ez a káposztás-virslis kifli, amikor Kabóca konyhájában szétnézett, mivel nagyon szereti az alapanyagait külön-külön, de mint kiderült, együtt is 🙂
káposztás virslis kifli
Andi is kétféle receptet próbált ki, a sós után jött egy édes is, mégpedig túróval, ami Andinak jöhet bármilyen formában. Most cseresznyés kel túrós lepény lett belőle.
kelt túrós lepény
Limon (Rózsaszín limonádé) gyerekkora kedvenc aprósütije receptjére lelt Ildikó Konyhájában, az igazi csokis perecre.
csokis perec
Andi (Napfény és Fűszer) választása egy Rachel Allen-féle fahéjas kekszre esett a Xsara konyha tolmácsolásában.
fahéjas keksz
Zsuzsi (Fehér Falat) kávé- és karamellimádó anyukáját lepte meg Fecskefészek karamelles kávélikőrjével.
kávélikőr
Dinka (Dinka kincseskamrája) már másodszorra kapta blogkóstolóban Vea receptgyűjteményét. Korábban édességet választott, most viszont tejfölös-gombás sertéscombot sütött ki.
tejfölös gombás sertéscomb
Flóra (Ízek és élmények) mostanában dugig van édességgel, mert a cukrásztételeit süti nagyüzemben, ezért Okkitól (Abroszra való) egy sósságot, a sós túrós kockát próbálta ki.
sós túrós kocka
IsaBella (Vaníliamámor) nem jelentkezett a mostani fordulóra, mert az előző fordulóban sajnos kifutott az időből, nem tudta teljesíteni a feladatot. Most viszont pótolta a “lemaradást” és elkészítette az egész családja közreműködésével a korábbi fordulóban neki szánt párja, 4Gyerek Tejbegrízes-almás sütijét
tejbegrízes almás süti
Böbe (Utazás a gasztronómiában) Sherpa kíséretében Erdélyig utazott és erdélyi töltött káposztát sütött cserépedényben, sütőben.
erdélyi töltött káposzta
Zsuzsi (Zsuzsi finomságai) a bableves mellé keresett valami gyors és egyszerű fogást Szaninál. Rá is lelt a pupusasra, ami annyira bejött a családnak, hogy a bablevesből semmi nem fogyott 🙂
Pupusas
Lilla (Megfőzlek) egy igazi különlegességet, a narancsos májkrémet készítette el paleosítva SüniSütitől.
narancsos májkrém
Ildi (Mézeskalácskonyha) Fecskefészek magyaros muffinjainak sütése közben alig győzte szagolgatni a mennyei illatokat, az íze pedig még ezt is felülmúlta!
magyaros muffin
Kisildi már a farsangra készült Csigabige forgácsfánkjaival, de pluszként narancslikőrrel és narancshéjjal bolondította meg az ízét.
forgácsfánk
ChefTündér Flórát kapta párjául, akinek blogja főként sütikkel van tele, mivel cukrásztanonc. De így is találni jó pár sósságot is a nem édesszájúaknak, pl. a fetás-kukoricás lepénykéket is.
fetás lepény
Viki (Recept-oldal) a szilveszteri bulihoz kereset sós rágcsát Hankánál, erre a sokáig eltartható sós omlósra esett a választása.
sós omlós
Ancsa (Rizsázzunk) FromJucinál egy gombás-tejszínes-szerecsendiós francia sós lepényt, azaz quiche-t készített. Anyukája pedig a fotózásnál segédkezett, gondolom, a jól megérdemelt jutalom fejében 🙂
gombas_szalonnas_quiche (3)
Jutkánál (Süssünk, főzzünk valamit!) már egy ideje ott lapult a hűtőben a ledarált tepertő, így nem volt kérdés, hogy mi lesz a sorsa, mikor a Csak mert szeretem blogban meglátta a tepertős pogácsát.
tepertos pogacsa
Andi (Sherpa konyhája) nagyon szereti a kínai éttermekben kapható pirított tésztát, ez a sertéstarja sült tésztával a Süssünk, főzzünk valamit blogból teljesen visszaadja azt az ízvilágot.
sertéstarja sült tésztával
Nóri (Babapiskotta) nagy sikereket ért el kollegái körében a sok otthoni almát hasznosító tepsis almás palacsintával, eredeti készítője Zsuzsi finomságai.
tepsis almás palacsinta
És akkor a végére jöjjenek az általam készített dolgok.
A Piroskonyha blogot már régóta ismerem, de némi “adminisztrációs” malőr miatt nem tudtam, hogy ez Piroskához tartozik, így nem sorsoltam ki hozzá senkit, aki tőle főzne. Miután megtudtam, hogy az övé, nem akartam “páratlanul” hagyni és egyébként is ő nálam kóstolt, így én elkészítettem a körözöttjét.
körözött
A Tűpárna és habverő blog párja jelezte nekem, hogy sajnos nem tudja teljesíteni a “feladatát”, én pedig szintén nem szerettem volna, ha tőle senki nem főz, így végre kipróbálhattam a kókusztejet és vele a  kókuszpudingot, amit egyébként ő is erre a fordulóra készített el 🙂
kókuszpuding
Saját páromtól, Böbe konyhájából pedig az isteni gesztenyés pavlova torta okozott komoly addikciót 🙂
gesztenyés pavlova torta
Köszönöm mindenkinek a játékot, örülök, hogy ennyien összejöttünk!
A következő forduló háziasszonya pedig Süni Süti! 🙂

Gesztenyés pavlova

pavlova 2

 

Már megint – vagy még mindig – gesztenye! Most egy habkönnyű édesség formájában, melynek az elkészítése is ugyanilyen “habkönnyű”.

A blogkóstoló 14. fordulójában Böbe konyhájából válogattam. Sütöttem már korábban is pavlovát, akkor a “tésztája” márványos, a krémje pedig szilvás volt, most kipróbáltam Böbe gesztenyés változatát is. Utólag már sajnálom, hogy miért feleztem meg az adagot, ő az általam leírtaknak a duplájával számolt. Kivéve a porcukrot, ahova ő csak 2 dkg-ot írt, ez nekem túl kevésnek tűnt (lehet, hogy csak elírás?), én ezt 12 dkg-ra növeltem.

 

Hozzávalók:

3 szobahőmérsékletű tojásfehérje

12 dkg porcukor

1 ek (alma)ecet

1 ek étkezési keményítő

fél cs gesztenyemassza

tejszínhab

 

Elkészítés:

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, közben több adagban hozzáadjuk a porcukrot, ecetet és a keményítőt.

A végén egy fényes, nagyon tömör habot kapunk.

Sütőpapírra borítunk egy edényt, körberajzoljuk, majd a papírt megfordítva a tepsire helyezzük. Erre kanalazzuk a habot és nagyjából elegyengetjük kanállal. Nem kell tükörsimának lenni, ez úgy is szép lesz, ha egyenletlen.

150 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük. 

Ha kihűlt, tejszínhabot halmozunk rá és megszórjuk reszelt gesztenyepürével.

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

pavlova 3

pavlova 1

 

pavlova 4

 

pavlova 5

Meggyes álom – vendégpost a Blogkóstoló 14. fordulójára

meggyes álom

 

Mint már említettem, blogkóstol a család 🙂 Tesóm és anyukám is kapott egy-egy blogot, ők sütöttek-főztek, apukám a kóstolási feladatokban vett részt 🙂

Anyunak Juci FromJuci nevű blogja jutott, kiválasztottja a meggyes álom lett.  Egy-két dolgon változtatott, ezeket zárójelben jelezte.

 

Hozzávalók:
tésztához:

8 kanál liszt – nálam 10 kanál (kb. 20 dkg)

8 kanál cukor (kb. 15 dkg)

4 kanál kakaópor

1 cs sütőpor

2 tojás

6 kanál tej (nálam 1,5-2 dl tej)

6 kanál olaj

1 csipet só

3 dl meggybefőtt

citrom és/vagy narancshéj

darabokra vágott dió a tészta tetejére

a tetejére kerül a következő öntet: 

1 cs vaníliás cukor

5 kanál kristálycukor

1 kanál kakaópor

1 nagy kanál tejföl

némi meggylé
Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összevegyítjük, végül a meggyet is belekeverjük a tésztába.

Kikent tepsibe öntjük (normál méretű tepsi), majd rászórjuk a diót. 160 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük (Jucinál a sütési idő csak 9 perc volt).
A tetejére összekeverjük a hozzávalókat és a kész, kisült tésztára kenjük. Ezután visszatesszük a még meleg, kikapcsolt sütőbe.

Kakaóporból szerintem kevesebb is elég lenne, így túl sötét színű, és nagyon határozott a kakaó íze.

A kis mennyiségű tészta végül elég szép magas lett sütés után (attól tartottam, hogy lapos lesz).”

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

meggyes csokis piskóta

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!