Konyhalál

Banános-csokis zabkeksz 3 hozzávalóból

banános-csokis zabkeksz

 

Baromi egyszerű, kívül enyhén ropogós, belül puha keksz. Vidd magaddal tízóraira vagy dobj a táskádba pár darabot és gyorsan csillapíthatod vele az éhségedet. Csoki helyett vagy éppen mellett tegyél bele aszalt gyümölcsöt vagy olajos magvakat!

 

Hozzávalók:

1 érett banán

kb 2 dl zabpehely

3-4 kocka étcsoki

 

Elkészítés:

A banánt összetörjük villával. Hozzákeverünk annyi zabpelyhet, hogy egy formázható, de elég lágy tésztát kapjunk, plusz a csokit kis darabokban. 

Egyforma nagyságú golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire enyhén ellapítva rakjuk őket.

180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Banános-csokis zabkeksz

 

Forrás:

http://sutizo.cafeblog.hu/2016/09/13/bananos-zabpelyhes-csokis-kekszek/

Banános brownie (tojásmentes)

Tojasmentes bananos brownie

 

 

Banán. Csoki. Nutella. Ennél nem is kell több.

Sok helyen olvastam már, hogy sütikben a tojást jól lehet helyettesíteni almával vagy banánnal, de eddig nem próbáltam még ki meglévő tojásos recept átalakítását. Most nem találtam kedvemrevaló tojásmentes brownie receptet, így a korábbi svéd málmás brownie-m receptjében pótoltam banánnal a tojást.

Alapvetően a brownie-ba nem kell sütőpor, de most tettem bele, hogy kicsit megemelje a tésztát, mivel nincs a tojás, ami elvégezze ezt.

 

Hozzávalók (16 cm-es formához):

10 dkg cukor

7 dkg vaj

2 banán

7 dkg liszt

1 csipet só

2 ek kakaópor

1 csapott tk sütőpor

2 kanál nutella

 

Elkészítés:

A vajat felmelegítjük, a cukrot hozzákeverjük.

Az egyik banánt pépesítve hozzáadjuk.

A liszt, kakaópor, sütőpor, só keveréke is mehet hozzá.

Sütőpapíros formába tesszük és elegyengetjük például egy kanál hátuljával.

A maradék banánt kb akkora vagy egy kicsit nagyobb szeletekre daraboljuk, mint a tészta magassága és beleállítjuk a masszába.

170 C-ra elő elegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Felmelegített nutellával megöntözzük a tetejét tálaláskor.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Tojasmentes bananos brownie

tojasmentes bananos brownie

 

Zabszelet csak 3 hozzávalóból

zabszelet

 

 

Gyors, finom, olcsó, egészséges!

Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre a receptre. Mostanában reggelire zabpelyhet eszem joghurttal, így volt otthon jó adagnyi zabpehely, egy hűtőben árválkodó szottyadásnak induló banán is, és tulajdonképpen ez a 2 hozzávaló az alapja a receptnek. Sülés közben érezni lehetett a finom banánillatot, majd evéskor az íze is jellegzetes, de nem árt még feldobni valamivel. Én a mazsolát választottam, mert ez kicsit tovább is édesíti, de lehet használni helyette más aszalt gyümölcsöt vagy csokidarabkákat, diót, mandulát… Nagyon szépen egyben marad, így becsomagolva vihetjük is magunkkal a bolti szeletek helyett. Mivel azoknál sokkal tömörebb lesz, jobban is csillapítja az éhséget. Biztos, hogy sokszor elő fog ez még fordulni nálam!

 

Hozzávalók:

13 dkg zabpehely

10 dkg érett banán

5 dkg mazsola – ezt lehet helyettesíteni/kiegészíteni más aszalt gyümölccsel, darabolt dióval, mandulával, csokival…

 

Elkészítés:

A banánt és a zabpelyhet villával addig keverjük, amíg teljesen átnedvesedik a banántól a zabpehely és összeáll egy masszává. Hozzákeverjük a mazsolát is.

Egy kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral és amennyire tudjuk, lenyomkodjuk, ledöngöljük egyenletesen a masszát. A végén vizes kézzel lapogattam le. Ha nincs kenyérsütő forma, akkor tepsiben is lehet csinálni, ilyenkor kézzel kell megformázni egy téglalapot, nem lesz akkora, hogy egy egész tepsi kelljen hozzá.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt “megsütjük” – ez tulajdonképpen csak szárítás.

Éles késsel daraboljuk.

Ebből az adagból 8 szelet lett, de mint írtam, sokkal laktatóbb, mint a bolti társai.

 

 

Próbáld ki a müzliszeletet is! 🙂

 

 

Indultam az Allianz Hungária blogversenyén és meg akarom nyerni! 🙂
Arra kérlek, hogy ha te is azt akarod, hogy én nyerjem, tetszik a blogom, a receptek, Madárka vagy csak szereted a sütit 😉 dobj egy szavazatot nekem 🙂
Katt ide: http://www.allianzblogverseny.hu/
Itt a legelső fülecskére kell kattintani: ez a GASZTRO
Ott középtájon a KONYHALÁL melletti SZAVAZOK gomb, majd
alul a TOVÁBB gomb. (egy kategóriában csak egyszer és csak egy blogra lehet szavazni)
Ezután van egy rövid regisztráció, mert a szavazók is nyerhetnek – a telefonszámra, ha nem akarod megadni, adj meg egy tetszőleges számsort 😉
Köszönöm szépen, ha adsz nekem egy szavazatot és ha hírét viszed, megosztod. 🙂
 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

zabszelet

image

image

 

Forrás: http://www.160g.hu/2016/05/zabszelet/

Villámgyors epres-banános süti

epres-banános süti

 

Tulajdonképpen nevezhetnénk kétdimenziós sajttortának is 🙂

Ezt a sütit már többször megcsináltam banános és szedres ízben is, mert bár küllemre nem egy “vakítós” süti, de ha megkóstolják, többször fognak venni belőle. És ez tuti 🙂 Aki még nem próbálta az epret és banánt együtt, az pótolja gyorsan, nagyon illenek egymáshoz!

Az előkészítés kb 5 perc és még kb 15 perc a sütés és kész is!

 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (ajánlom a sütőpapírra nyújtott, hűtött, nem fagyasztott változatot)

1 marék eper

1 banán

3 ek mascarpone

2 ek cukor

 

Elkészítés:

Az epret, a banánt, a mascarponét és a cukrot botmixerrel összepürésítjük.

A leveles tésztát feldaraboljuk, megkenjük a masszával.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Ajánlott még aznap elfogyasztani, mert bár az íze nem változik, a színe kevésbé lesz hívogató. 🙂

 

 

Nézd meg a többi kedvenc leveles tésztás receptemet is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

epres-banános süti

 

 

Almás-diós smoothie

almás-diós smoothie

 

 

Ha valamilyen könnyedebb reggelire vágysz, igyál egy “testesebb” smoothie-t, amiben nem csak gyümölcs van, hanem zabpehely és dió is!

 

Hozzávalók:

1 közepes alma

1 banán

1 marék dió

2 ek zabpehely

kb 2,5 dl víz

őrölt fahéj

 

Elkészítés:

A diót és a zabpelyhet párszor megforgatjuk a turmixban, hogy apróbbra legyenek darálva.

Az almának kivágjuk a magházát (nem kell meghámozni), a banánnal és a vízzel a zaphelyhez öntve turmixoljuk.

Ez így elég sűrű, ráadásul ha nem isszuk meg rögtön, akkor tovább sűrűsödik, lehet bele több vizet is tenni (vagy a víz helyett akár tejet is).

A tetejét megszórhatjuk őrölt fahéjjal.

 

Szereted a smoothie-kat? Próbáld ki a kiwis-banánost és a grapefruitos-banánost is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakoz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Almás-diós smoothie

Almás-diós smoothie

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!