Konyhalál

Pompon torta

Pompon torta

 

Nem tudtam, milyen nevet adjak a tortának, elvileg én virágnak gondoltam a díszt rajta, de inkább egy pomponra hasonlít vagy egy használt mosogatórongyra.

FromJucinál láttam egy ilyen ennél sokkal szebb díszt egy most készített tortáján és tetszett az is rajta, hogy olyan szép letisztult volt, úgyhogy ezt én sem akartam túlcsicsázni.

 

A torta alapját az egyszerű gesztenyetorta adja. Ezt már számtalanszor megsütöttem, lisztmentes, tömény gesztenyeíz, kihagyhatatlan!

Ezt Unidec burkolattal fedtem be és ebből készítettem a díszítést is rá.

Egy kis részt megszíneztem pirosra, ezt enyhén benedvesítettem, erre ragasztottam, tapasztottam rá a “szirmokat”. Kis kígyókat sodrófával vékonyra nyújtottam (és még vékonyabbra kellett volna, úgy mutatósabb lett volna) és hullámosan egymás mellé rakosgattam. Nem baj, ha nem egyformák a csíkok (azért nagyjából hasonló szélességűek legyenek), nem kell szimmetrikusnak, pontosnak lenni, ennek a dísznek pont jól áll, hogy ilyen össze-vissza (hurrá!:)).

Ezzel köszöntöttem anyukámat anyák napján.

 

 

Konyhalál Facebook oldal: itt!

 

 

 

image

Anyu-torta anyák napjára

Anyák napi torta

 

Mindjárt itt az anyák napja!

A süti ajándékként talán mindenhol telitalálat, főleg, ha saját kezűleg készül.

Én anyukámról mintáztam ezt a tortát, teljesen hétköznapi anyagokat használva. Ha megnézitek, nem nagyon kell hozzá kézügyesség sem 🙂

Nem nagyon szeretek ismételni (még ha a díszítés-kivitel más is), de ami jó, azt néha muszáj 🙂 

A torta alapja az egyszerű gesztenyetorta, a tetején a burkolás és a szem, száj, haj, virág hamis marcipán piros ételfestékkel, illetve kakaóval. Ez a hamis marcipán a jolly-joker nálam, nagyon sok mindent készítettem már vele, de még csak úgy marcipánként magában fogyasztva is gyorsan elillanós …  

 

Konyhalál Facebook oldal: itt! 🙂

 

Anyák napi torta

 

image

                                 a maradék marcipánból kis bonbonszerűség készült
További ajánlatok akár anyák napjára is:
image
Sziruppal öntözött rózsa
Szívecskés palacsinta
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!