Konyhalál

Ananász-kiwi smoothie

 

Hétvégente rászoktam a smoothie-zásra. És mivel a savanykás ízeket kedvelem, kiwi legtöbbször van benne. Meg persze azért is, mert jól mutat a szép zöld színe 🙂 Most nem volt otthon más gyümölcs, amivel kiegészíthettem volna, így körülnéztem a konzervek között, ahol ananászra bukkantam. A kettő együtt olyan hatású, hogy valahogy egyszerre lehet érezni savanykás és édes ízt is, finom 🙂

 

Hozzávalók:

kiwi

ananász – nálam konzerv és beleöntöttem a levét is

víz/ásványvíz

 

Elkészítés:

Én kb. egyforma arányban turmixoltam össze a kiwit és ananászt.

Ízlés szerinti mennyiségű vízzel elkeverve, behűtve fogyasztjuk.

 

 

Ha további smoothie recepteket keresel, katt ide!

 

 

Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Ananászos cukkinidzsem

ananászos cukkinidzsem
 

 

Fából vaskarika? 🙂 Nem, csak cukkiniből ananászlekvár! Én szeretem az ilyen különlegességet. Volt már édes csirketorta, édes burgonyatorta, narancslekvár almából és most abszolút ananászízű dzsem nagyrészt cukkiniből. Azért kelleni fog hozzá egy doboz konzervananász is 🙂 A cukkini teljesen átveszi az ananász ízét, a lekvár mennyiséget szépen megnöveli. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni! 🙂

Hozzávalók:
1 kg cukkini
1 doboz konzerv ananász (340 g)
1 citrom leve
1 cs vaníliás cukor
35 dkg cukor (én egy kicsit kevesebbet tettem bele, elég volt)
1 cs 3:1 dzsemfix

Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük.
Hozzáöntjük az ananászt a levével együtt, plusz a citromlevet és feltesszük főzni, amíg meg nem puhul a cukkini.
Én itt botmixerrel átmentem rajta egy kicsit, de ezt ki is lehet hagyni.
Hozzáadjuk a cukrokat és a dzsemfixet és 5 percig forraljuk.
Üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt 🙂

 

 

ananászos cukkinidzsem

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/ananaszos-cukkinidzsem

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!