Konyhalál

Limonádé jégkockába zárt gyümölcsökkel

Limonádé jégkockába zárt gyümölcsökkel

 

 

A nyár egyik újra felfedezett kedvenc hűsítő itala a limonádé.

Nem is kell hozzá más, mint víz, citrom, esetleg cukor. Vagy mégis lehet kicsit variálni?

Nagyon egyszerűen feldobhatjunk ízre és küllemre is, ha jégkockába fagyasztott különféle gyümölcsökkel tálaljuk. Így egy csapásra a hűtés is meg van oldva.

 

Hozzávalók:

gyümölcsök, nálam málna, meggy és liofilizált, azaz fagyasztva szárított áfonya volt éppen

citrom

esetleg cukor (én savanykásan szeretem, nem tettem bele)

 

Elkészítés:

Felforraljuk a vizet a jégkockákhoz. Ez azért kell, mert így átlátszóbb lesz a jégkockánk, forralás nélkül pedig kevésbé.

Belepakoljuk a gyümölcsöket a jégkockatartóba, felöntjük a forralt vízzel.

Fagyasztóba rakjuk és várakozunk, amíg megfagy.

Ha kész, citromlevet facsarunk vízbe. Ki hogy szereti, kb 1 citrom leve menjen 1 liter vízbe.

Ezután jöhetnek a jégkockáink. Az áfonyának nagyon agresszív színe van, rögtön mélybordóra színezi a limonádé körülötte levő részét, szerintem szuperül mutat!

 

 

Konyhalál Facebook oldal itt! 🙂

 

Limonádé jegbe zárt gyümölcsökkel

 

Limonádé jégkockába zárt gyümölcsökkel

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!