Konyhalál

Indokolatlan kávés receptek

 

A kávét nagyon szeretjük. Kell. Elképzelhetetlen a napunk anélkül, hogy a kávéscsészét néhányszor meg ne emelnénk. De kellene-e az, ha nem csak a bögrénk lenne kávés, hanem például a sült hús is? Most olyan receptek következnek, amelyekbe talán indokolatlanul került kávé, na de majd ti eldöntitek, esetleg meg is kóstoljátok, hogy hozzátesz az ízekhez vagy éppen elvesz belőle

Kávés rizotto
Kezdjünk valami light-osabbal. Ez tulajdonképpen egy tejberizs, amit kávéval készítenek, majd nyakon öntenek egy kis brandyvel. Első hallásra nem is hangzik olyan szörnyűen 🙂


Japán kávézselé
A japánoknál kifejezetten népszerű édesség a kohii zerii, vagyis a kávézselé. Ahogy a neve is mutatja, ez a kávéhoz adott zselatinnal és némi cukorral készül, amit aztán dermedés után kockákra vágnak és pl. fagyikelyheket és különböző desszerteket díszítenek vele, de fogyasztják shake-ekkel, jegeskávéval is. Vagy jégbe hűtve és sűrített tejjel leöntve. Háááát. Ezt még azért kipróbálnám.

 

Kávészósz húshoz
Azt hinnénk, hogy ez egy újhullámos, „újragondolt” recept, pedig nem, már egy évszázaddal ezelőtt is szerepelt amerikai szakácskönyvekben. Frissen főzött és instant kávéval is készítik, cukorszirupot, juharszirupot, whiskyt, tejport, tojást és tejszínt használnak még hozzá. Van édes, illetve sós változata is, az édeset tortákhoz, palacsintákhoz, jégkrémekhez használják, a sósat pedig steakekhez, lazacokhoz. Necces, necces, de azért csak nem hagynám ki, ha elém tennék…



Red-eye gravy
Hasonló, de mégis máshogy készülő recept. Itt először kisütik egy serpenyőben a húst vagy sonkát, majd ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt kis pörcöket, ízanyagokat megöntözik kávéval, van, ahol lisztet, mustárt vagy paradicsomot tesznek bele. Ez az USA déli részén népszerű, sült krumplival és kukoricakenyérrel fogyasztják reggelire vagy ebédre rizzsel és babbal vagy borsóval tálalják.

 


Popcorn espresso macchiato
Nekünk kissé fura a popcorn édesen, de azért bizonyára mindenki találkozott már vele. Na, itt van a pattogatott kukoricán minden jó. Bár együtt azért kétséges az íze… Szóval a kukoricára megy olvasztott vaj, olvasztott pillecukor, fehércsoki és őrölt kávé. Kicsit sok(k) már az a recept, de ki tudja, lehet, hogy finom. Te megkóstolnád?

 

Bacon latte
Ez az, aminek hangzik, sült bacon a lattéban. Állítólag szuper füstös ízt ad a sült szalonna a kávéhoz. Hogy ez jó-e? Meg merném megkóstolni, de kicsit bizarr lehet a zsíros kávé…



Megkóstolnád őket?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

Ez a cikkem a Kávé oldalán is megjelent.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!