Konyhalál

Gombával rakott krumpli

 

 

A rakott krumpli az egyik kedvenc ételem. Egy dolgot nem szeretek igazán benne, az a kolbász megsütve. A tojást meg kerülnöm kell. Gomba pedig mindig jöhet. Ez a fajta rakott krumpli pont ennyivel másabb a hagyományoshoz képest.

 

Hozzávalók:

15 dkg csiperke gomba

50 dkg krumpli

1,5 dl főzőtejszín

2 gerezd fokhagyma

2 dkg vaj

bors

 

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, kb fél cm vastag szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.

Egy tűzálló tájat kivajazunk.

A krumpli harmadát az aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk.

Rászeleteljük a gomba felét, majd újabb réteg krumpli, gomba és a tetejére megint krumpli. Sózzuk, borsozzuk.

Meglocsoljuk tejszínnel.

190 C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

A gyönyörű gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította.

 

Forrás: https://gasztroabc.hu/recept/9794_gombaval-rakott-krumpli/

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mónika Baricsa says:

    Azt hittem, Stahl balkáni kolbászos-gombás krumplijához hasonló lesz, de nem 🙂 Elmentettem a receptet, szeretem az új ízeket 🙂

  2. Gizella Kiss says: (előzmény @litowski)

    Így van. Sok kolbásszal, tojással, és még több tejföllel. Rengeteg tejföllel!!!!!!

  3. Ez krumpli, gombával rakva, mint ahogy a cím is jelzi. Nem rakott krumpli. Nem gondoltam, hogy ez ilyen bonyolult.

  4. Javaslom, hogy próbáljuk meg értelmezni a címet. Ez nem gombás rakott krumpli, hanem krumpli gombával “rakva”. Drágám.

  5. András Ambrózy says:

    Drágám, ez nem rakott krumpli, mint ahogyan Litowskt írta, ez egy síma tepsis burgonya, gombával. Tejföl, tojás, és kolbász nélkül ez semmi. Azért jó étvágyat kívánok!

  6. litowski says:

    A rakottkrumpli az szent dolog.Ne használd az elnevezést más ételekhez.Ez rakott gomba.RAKOTTKRUMPLIFOREVÖR.Kolbásszal.Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

  7. Dezső Kálmán says:

    én a káposztás tésztához használatos, borsos,cukros
    dinsztelt káposztával rakok középre egy sort


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!