Konyhalál

Gombafasírt sütőben sütve

 

A gomba remek alapanyag, rendkívül sokféle ételben, ételhez használhatjuk. Lehet belőle leves, köret, főétel vagy különleges ízt adó plusz is. A böjti időszakban is segítségünkre lehet a mindennapos “mit főzzek ma?” kérdés eldöntésében.

Most fasírtot készítettem belőle, méghozzá olyat, ami sütőben is süthető, így nem lengi be az olajszag a lakást.

 

 

Hozzávalók:

50 dkg gomba (én laskagombát használtam)

közepes fej hagyma

kevés olaj

1 tojás

zsemlemorzsa

kakukkfű

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát és szintén megpároljuk.

Ha már langyosra hűlt, késes robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a tojást, sót és kakukkfüvet és összedaraboljuk. Szerintem nem kell teljesen pépesre, jól esik evés közben a kisebb gombadarabokkal találkozni.

Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amennyivel formázható lesz, majd a külsejét zsemlemorzsába forgatjuk. Én “egyfalatos” fasírtokat készítettem, az egyszerűség kedvéért, illetve, hogy hamar megsüljenek.

Sütőpapíros tepsiben kisütjük.

 

 

Szereted a gombát? A gombás receptjeimet itt találod!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

 

A recepthez a gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!