Konyhalál

Banános brownie (tojásmentes)

Tojasmentes bananos brownie

 

 

Banán. Csoki. Nutella. Ennél nem is kell több.

Sok helyen olvastam már, hogy sütikben a tojást jól lehet helyettesíteni almával vagy banánnal, de eddig nem próbáltam még ki meglévő tojásos recept átalakítását. Most nem találtam kedvemrevaló tojásmentes brownie receptet, így a korábbi svéd málmás brownie-m receptjében pótoltam banánnal a tojást.

Alapvetően a brownie-ba nem kell sütőpor, de most tettem bele, hogy kicsit megemelje a tésztát, mivel nincs a tojás, ami elvégezze ezt.

 

Hozzávalók (16 cm-es formához):

10 dkg cukor

7 dkg vaj

2 banán

7 dkg liszt

1 csipet só

2 ek kakaópor

1 csapott tk sütőpor

2 kanál nutella

 

Elkészítés:

A vajat felmelegítjük, a cukrot hozzákeverjük.

Az egyik banánt pépesítve hozzáadjuk.

A liszt, kakaópor, sütőpor, só keveréke is mehet hozzá.

Sütőpapíros formába tesszük és elegyengetjük például egy kanál hátuljával.

A maradék banánt kb akkora vagy egy kicsit nagyobb szeletekre daraboljuk, mint a tészta magassága és beleállítjuk a masszába.

170 C-ra elő elegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Felmelegített nutellával megöntözzük a tetejét tálaláskor.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Tojasmentes bananos brownie

tojasmentes bananos brownie

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gyöngyi Kádár says:

    Szia, elkészítettem, dupla adagot és muffin formában sütöttem meg. A belseje viszont inkább nedves, nem száraz. Ilyennek kéne lenni? Köszi! Egyébként nagyon finom 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!