Konyhalál

Házi granola – az egészségesebb reggelihez

hazi granola

 

Az utóbbi időben reggelire joghurtot szoktam enni, abba pedig zabpelyhet szórok. Hát, az íze ettől nem lesz finomabb, de legalább jobban telít. Vagyis minderről már beszélhetünk múlt időben is, mert rátaláltam a granolára! Ez nem más, mint a natúr zabpehely ízlés szerinti édesítéssel, olajos magvakkal és szárított gyümölcsökkel megsütve. Nem gondoltam, hogy így meg tud változni az íze! Annyira jó lett, hogy a fotózásra szánt adagot csak úgy kézzel kicsipegetve az üvegből egy délután megettem :-O Még szerencse, hogy egyszerűen és hamar újra lehet készíteni 🙂 Mivel mi magunk állítjuk össze, mindenből annyit tehetünk belőle, ahogy mi szeretjük – javaslom, hogy pl. dióval és aszalt gyümikkel jól pakoljátok meg, isteni lesz!

 

Hozzávalók:

3 bögre natúr zabpehely (1 bögre 2,5 dl)

1/3 bögre kókuszzsír

1/4 bögre agave szirup vagy méz

1/3 bögre aszalt gyümölcs (mazsola, datolya, sárgabarack stb)

1/3 bögre olajos mag (dió, mandula, mogyoró)

 

Elkészítés:

A kókuszzsírt mikróban folyóssá melegítjük.

Hozzákeverjük a többi hozzávalót.

180 C-os sütőben néhányszor megkevergetve aranyszínűre pirítjuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

hazi granola

hazi granola

 

Forrás:

http://erezdmagadjol.hu/2014/01/hazi-granola-tobb-mint-muzli/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!