Konyhalál

Mozzarellával és paradicsommal töltött gombafejek

mozzarellaval paradicsommal toltott portobello gomba

 

Egyszerű és gyors főétel vegáknak és gombaimádóknak.

Nekem a gomba jöhet minden mennyiségben! Meg a sajt is. Mondjuk a paradicsom annyira nem a kedvencem, de az olaszos kajákban jöhet az is. És most jött is 🙂 Azt hiszem, új kedvencem született, jó párszor fogok ilyet csinálni, alig van vele meló, baromi finom és jól variálható. Update: már meg is született a következő adag, ebbe került némi kockázott szalonna is, mit ne mondjak, nem rontotta el… 🙂

 

Hozzávalók:

5 nagy gombafej (portobello gomba)

2 ek vaj

2 gerezd fokhagyma

10 dkg mozzarella

10 dkg koktélparadicsom

bors

bazsalikom

 

Elkészítés:

A fokhagymát apróra vágjuk és vajba dobva felforraljuk.

A gombák külső oldalát belemártjuk a vajba, jénaiba rakjuk őket, a maradék vajat melleöntjük.

A gombák belsejébe paradicsom- és mozzarellaszeleteket teszünk, sózzuk-borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk.

180 C-os sütőben a sajt megolvadásáig, kb negyed órát sütjük.

Rizzsel tálaljuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Mozzarellaval paradicsommal toltott portobello gomba

mozzarellaval toltott portobello

A gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította.

Mozzarellaval toltott portobello

 

 

Forrás: http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/mozzarellaval-paradicsommal-toltott-gombafejek-recept

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!