Konyhalál

Palacsinta forró sült almával – a hűvösebb napok desszertje

Palacsinta almaraguval

 

A palacsinta szerintem olyan a magyaroknak, mint Gombóc Artúrnak a csokoládé: bármikor és bármilyen formában jöhet!

Csak más süsse.

Az alap kakaós, túrós és lekváros változatok mellett jól esik néha valamilyen különlegesebb töltelékkel is kipróbálni, például ilyen forró savanykás-édes almával.

 

Első lépés: süss sok-sok palacsintát, recept: 

palacsinta alaprecept kezdőknek (is)

 

Almatöltelék:

Hozzávalók:

3 zöldalma

5 dkg méz

fél citrom leve és lereszelt héja

1 dl almalé

őrölt fahéj

opcionálisan: 5 dkg gríz

 

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és felkockázzuk kb 1,5 cm-es darabokra.

Egy edényben megolvasztjuk a mézet és belerakjuk az almát.

Rálocsoljuk a citrom levét, az almalevet és rászórjuk a citrom reszelt héját.

Addig főzzük, amíg enyhén megpuhul.

A végén megszórhatjuk búzadarával, ha túl leveses lenne, én ezt kihagytam. 

Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.

Megtöltjük vele a palacsintákat (és a fotó kedvéért mellette tálaltam).

 

 

Imádod a palacsintát? Naná! Kóstold meg a tiramisu palacsintát, a banános paleocsintát és a duplán mogyorós banános palacsintát is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

palacsinta almaraguval

Palacsinta almaraguval

 

Forrás: http://izeselet.hu/receptek/almas-palacsinta-fahejas-tejfolhabbal/

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!