Konyhalál

Ropogós-olvadós csokis keksz

ropogós-olvadós csokis keksz

 

Ez a keksz annyira szuper! A külseje enyhén ropogós, a belsejében pedig ott a majdnem folyós csoki. Ez köszönhető annak is, hogy ötször annyi benne a csoki, mint a liszt. 🙂

Kb fél óra alatt már ehetsz is belőle.

Ha magas kakaótartalmú étcsokival és Nyírfacukorral készíted, már egy egészségesebb nassolnivalóval elégítheted ki az édesség utáni vágyadat.

 

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki (legalább 60 %-os)

4 dkg vaj

15 dkg Nyírfacukor

2 tojás

4 dkg liszt (igen, csak ennyi)

fél csomag sütőpor

esetleg fél rúd vanília kikapart magjai (én ezt kihagytam)

 

Elkészítés:

A csokit megolvasztjuk a vajjal. Ezt lehet vízgőz felett, én mostanában mikróban szoktam, kb 20 másodpercenként kiveszem és megkeverem, vigyázni kell vele, mert megéghet, ha nem figyelünk rá. Hűlni hagyjuk.

A tojást a Nyírfacukorral és vaníliával habosra keverjük – gépi habverővel kb 5 percig.

A langyos csokit hozzáöntjük és tovább keverjük géppel.

Ezután mehet bele a liszt és sütőpor keveréke.

10 percig pihentetjük a tésztát, addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Sütőpapíros tepsibe rakunk kicsi kerek halmokat a tésztából. Én kb 3/4 evőkanállal tettem a nagy gáztepsibe 16 halmot és volt, ahol összenőttek, szóval inkább fél evőkanálni massza legyen egy keksz és távol rakva egymástól.

8-12 percig sütjük. 8 percnél kívül ropogós, belül puha, nyelven szétolvadós lesz, 12 percnél az egész ropogós. 

Akkor emeljük le a sütőpapírról, ha már kihűltek.

 

 

Válogass 20 kihagyhatatlan csokis süti közül! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Ropogós-olvadós csokis keksz

 

Forrás: http://www.moksha.hu/konyha/ropogos-olvados-csokolades-keksz/

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Eszter Bera says:

    Én 70%-os NARANCSOS étcsokival csináltam és zseniális lett! Kis mazsolával dobtam fel, de kihagyható. A narancs a kulcs, isteni illat és meglepő íz harapás után! 🙂 Köszönöm a receptet!

  2. Megálló Kisvasúti says:

    Szia! Ennyire isteni kekszet még nem kóstoltam. Gyönyörű lett és finom.
    Elsőre szépen feljött és be is repedezett.

    Sajnos azóta sem tudtam megismételni. Mi lehet az oka annak, hogy lapos lesz és nem repedezik be?

    Nagyon szépen köszönöm a választ mert eléggé elkeserítő.

  3. Igen, a nyírfacukor azonos arányban helyettesíthető sima kristály- vagy porcukorral.

  4. Judit Pántyik says:

    ha nincs nyírfacukrom, porcukorból is ugyanannyi súlyt kell venni?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!