Konyhalál

Ecetes krumplisaláta

ecetes krumplisaláta

 

A krumplisaláta egyszerű köret a húsok mellé. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, így vendégség esetén sem kell ezzel is kapkodni.

Én nyárig – egészen pontosan idáig azt hittem, hogy az ecetes változatot nem szeretem, csak a majonézeset, abból is főleg a málnásat (WTF?! málna a krumplisalátában?). De annyira jól esett az ecetes-hagymás is, hogy nekem is el kellett készítenem. A fényképen meg pont csak a lényeg, az ecetes cucc nem látszik :D, én enni úgy szeretem, ha nem tocsog mellette a lé.

 

Hozzávalók:

0,5 kg krumpli (legjobb a kisméretű, az enyémek túl nagyok voltak)

1 közepes fej vöröshagyma

3 ek ecet 20 %-os

3 ek cukor

3 dl víz

só ízlés szerint

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd ha kihűlt, meghámozzuk és karikára vágjuk.

A hagymát felkarikázzuk, a krumpli tetejére halmozzuk, megsózzuk és egy kicsi állni hagyjuk.

A salátaléhez a cukrot, ecetet és vizet összekeverjük, amíg elolvad a cukor.

Ráöntjük a krumplira és hideg helyen állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

ecetes krumplisaláta

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/ecetes-krumplisalata

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!