Konyhalál

Diós almatorta sütés nélkül

Diós almatorta sütés nélkül

 

 

Ezt az egyszerű, sütés nélküli tortát igazán egyszerű elkészíteni! A savanykás almától és a jó kis pirított diótól egyrészt kifejezetten őszies ízvilágú, másrészt nagyon jól esik a krémes almában a roppanós, kissé “füstös” diódarabokkal találkozni.

Egy dologra kell figyelni, ez az alma/folyadék és pudingpor aránya, utoljára kicsit megszaladt az alma és hát a szeletelésnél látszódott, hogy kellett volna még hozzá plusz kötőanyag.

 

Hozzávalók (16 cm-es tortaformához):

kekszes alaphoz:

10 dkg darált keksz

5 dkg darált dió

6 dkg olvasztott vaj

almás részhez:

0,5 kg alma

10 dkg cukor (ízlés szerint és almától függően csökkenthető)

4 dl víz

1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor

citromlé

fahéj

10 dkg darabos dió

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. 

3 dl vízzel, ízlés szerinti citromlével és fahéjjal kb 10 perc alatt puhára főzzük.

Addig a kekszes alaphoz az olvasztott vajat összekeverjük a darált keksszel és darált dióval. Akkor jó, ha nedves homok állaga lesz. A kapcsos tortaforma aljába kézzel egyenletesen lenyomogatjuk.

Egy serpenyőben az diódarabokat szárazon megpirítjuk. Ilyenkor a héját egész jól le lehet morzsolni róla kézzel vagy konyharuhával.

Ha megpuhult az alma, akkor 1 dl vízben elkeverjük a pudingport, majd az almához keverjük és kb 2 percig főzzük tovább. Beledobáljuk a diót.

A kekszes alapra öntjük.

A tetejét megszórhatjuk darált dióval.

Kb. 3 óra hűtés múlva összeáll és tálalhatjuk.

 

 

Ha további sütés nélküli desszertekre vágysz, kattints ide.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

diós almatorta sütés nélkül

image

image

image

image

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!