Konyhalál

Házi csokipuding – gluténmentes, tojásmentes

Házi csokipuding

 

A puding egy jó kis édesség, általában mindenki szereti, egy csomóféle dolgot lehet belőle csinálni és csak felnyitod a pudingporos zacskót és már készítheted is.

De nem kell nekünk feltétlenül pudingpor a pudinghoz, kb negyed óra kész van a házi változat is. Főleg azért nem kell a pudingpor, mert ennek nagy része keményítő és ehhez a recepthez is keményítő kell. Így tuti gluténmentes lesz, tojásmentes, sőt, “mentes” tejjel laktózmentes is lehet.

 

Hozzávalók (kb 8 db 1 dl-es adaghoz):

10 dkg kristálycukor

15 dkg kakópor (cukrozatlan)

3 dkg étkezési keményítő (gluténmentes, ha érzékeny vagy rá)

6,5 dl tej

1 csipet só

2.5 dkg vaj

 

Elkészítés:

A kakaóport, cukrot, keményítőt és sót összekeverjük, majd hideg tejjel simára keverjük.

Közepes lángon kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik puding állagúra.

A tűzről levéve belekeverjük a vajat.

Akár apróra darabolt csokit is keverhetünk bele a végén.

Tálkákba adagoljuk és 3 óra hűtés után tálaljuk.

 

 

Pudingos receptekért katt ide!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

házi csokipuding

 

Forrás: http://aprosef.hu/hazi_csokolade_puding_recept

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!