Konyhalál

Tejfölös eper – a világ legegyszerűbb édessége

tejfölös eper

 

 

 

Korábban ilyet még sosem ettem, bár ahogy olvasgattam a neten, ezzel kb egyedül vagyok, mert rengeteg embernek ez a kedvenc édessége, emiatt várják az eperszezont. Hát akkor rossz nem lehet! Csak 3 hozzávaló, 5 perc munka, az elfoglalt vagy éppen kezdő háziasszonyok álma. 🙂

 

Hozzávalók:

35 dkg eper

20 dkg tejföl

1 ek porcukor

 

Elkészítés:

Az epret megmossuk, kicsumázuk és egy villával összetörjük.

Megszórjuk porcukorral és egy negyed órát állni hagyjuk.

Mehet rá a tejföl, jól összekeverjük.

Poharakba adagolva behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

Szereted a gumicukrot és egy egészséges, gyümölcsből készült alternatívájára vágysz? Kóstold meg az eperzselét!

 

Meleg van és nincs kedved bekapcsolni a sütőt? Válogass a 25 finom sütés nélküli édesség közül!

 

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

tejfölös eper

image

image

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tejfolos-eper

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. A melegben pont jó hűsítő lesz 🙂 Csak tudd megvárni, míg kihűl rendesen 🙂

  2. Zsófia Laczkó-Dávid says:

    Nahát, még sosem hallottam ilyenről. De van eper is, tejföl is, holnap kipróbálom! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!