Konyhalál

Így lesz egy egyszerű tésztaételből látványosság

One-noodle shop

 

Te hány méter spagettit eszel meg ebédre?

A chongquing-i One-Noodle Shop vendégei rendelésüktől függően 60 vagy 90 métert. Egyben.

A 35 éves Zhao Mingxi a hosszú tészták készítője. A leghosszabb tésztája 300 méteres volt, de vendégei a 60 vagy 90 méteresre is rácsodálkoznak. Rendszeres a nézőközönsége.

A receptje szigorúan titkos, annyit árult el, hogy 10 órán keresztül készíti elő a tésztát. Fontos a begyakorolt mozdulat, mellyel a tálból nagyon látványosan “átjátsza” a forrásban levő vízbe, ahol két perc alatt meg is fő. Ezután jöhet a fűszerezés, majd az evés.

Az biztos, hogy itt általában nem szépen csöndben, illedelmesen az asztalnál ülő vendégeket látsz, mert mindenki a tésztája hosszát próbálgatja, fotózza. 🙂

 

one-noodle shop

 

one-noodle shop

one-noodle shop

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Forrás: http://en.gmw.cn/2014-06/17/content_11694578_8.htm

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!