Konyhalál

Tejfölös gombapaprikás

tejfölös gombapaprikás

 

Imádom a gombát! És a gombapaprikást is.

Viszonylag sűrűn készítem, mert egyszerű, gyorsan kész van, tésztával vagy rizzsel legaláb kétnapi ebédem meg van oldva belőle.

Ti hogy szeretitek? Én tejfölösen, jó “sűrűn”, kevesebb “szósszal”. Így:

 

Hozzávalók:

500 g csiperke vagy sampion gomba

1 ek étolaj

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 púpozott ek pirospaprika

2 tk só

4 ek víz

1 csokor petrezselyem (én ezt kihagytam, mert nem vagyok nagyon oda az ízéért)

20 dkg tejföl

2 púpozott tk liszt

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk és forró olajon megpirítjuk.

Közben a gombát megmosás után vékonyra szeleteljük.

Hozzáadjuk az olajhoz, a paprikával, sóval, apróra vágott petrezselyemmel együtt alaposan összeforgatjuk.

Ráöntjük a vizet és lefedve főzzük, amíg a gomba meg nem puhul.

A tejföllel csomómentesre keverjük a lisztet.

A puha gombával összekeverjük alaposan a lisztes tejfölt.

Még egyet rottyantunk rajta és kész.

Aki több szafttal, folyékonyabban szereti, tegyen bele több tejfölt.

Én főtt tésztával tálaltam, de a legtutibb nokedlivel lenne vagy akár rizzsel is lehet.

 

 

Ha jön a jó idő, próbáld ki bográcsban elkészítve is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre.

 

tejfölös gombapaprikás

 

Forrás: http://aprosef.hu/gombapaprikas_recept_nokedlivel 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ez is olyan étel, amit tájegységenként, családonként máshogy készítenek.
    Volt már, hogy én is megettem egy jó adagot köret (és kenyér) nélkül, fájt is egy darabig a hasam utána 🙂

  2. Zsófia Laczkó-Dávid says:

    A gombapaprikással két nagy ráeszmélésem volt, amikor főzni kezdtem (úgy három-négy éve): mások tejfölet is tesznek bele (nálunk nem szokás, nem is hallottam róla, csirkepaprikásba se teszünk) és köretet is esznek mellé. Nálunk a gombapaprikás (amit mi gombatokánynak hívunk) egytálétel, csak így magában esszük, kenyérrel. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!