Konyhalál

Almás zabfalatok házilag

almás zabfalatok házilag

 

Már régóta szemeztem a Győri Édes almás Zabfalatokkal a boltokban, de ez az egy fajta mindenhol lényegesen drágább, mint a többi. Aztán nemrég teszteltem és tényleg nagyon finom (kellett nekem megkóstolni … :)). Most sok almaszirommal ezt próbáltam reprodukálni, szerintem egész jól sikerült.

Nagyon finom uzsonnára, pár darabot ha a táskádban tartasz, jó hirtelen jövő “éhhalál” ellen is 🙂

.
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
7 dkg zabkorpa (ehelyett én sima lisztet használtam)
10 dkg aszalt almaszirom (és nálam némi datolya)
5-10 dkg darált dió 
2 tojás
15 dkg vaj
10 dkg nyírfacukor (Rebarbara 8 dkg barna + 8 dkg fehér cukrot írt)
15 dkg liszt
1 citrom héja és fél citrom leve
2 kk szódabikarbóna

.
Elkészítés:
Mindent jól összekeverek.
Gombócokat gyúrok, amiket összelapítok.
Sütőpapíros tepsibe rakom és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt kisütöm.

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre a jobb oldali sávban.

 

 

almás zabfalatok házilag

almás zabfalatok házilag

 

 

Forrás: http://napfenyesfuszer.blogspot.hu/2012/09/zabfalatok-itthon.html

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hani says:

    Ezt nekem is ki kell próbálnom, nálam is szeretik a zabfalatokat a gyerkőcök!

  2. Rebarbara says:

    Örülök,hogy találtál valamit nálam 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!