Konyhalál

Sült citromkrém

 sült citromkrém

 

Édesség, ami „savanyúság”! Persze csak enyhén savanykás, pont amennyire jól esik.

Én nagyon szeretem az ilyen sütiket, igazán frissítő hatásuk van.

 

 

Hozzávalók:

1 citrom leve és lereszelt héja

2 tojás

1 púpozott ek liszt

1 kis doboz tejföl (ez eredeti recept szerint 3 dl tej)

7 dkg cukor

6 dkg olvasztott vaj 

1 csipet só

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.

A többi hozzávalót összekeverem, majd az egészét óvatosan a tojásfehérjéhez keverjük.

Kivajazott sütőformába öntöm a masszát. Nekem 2 db kb 10 cm átmérőjű kerámiaedénybe került.

180 °C-ra előmelegített sütőbe teszem egy tepsiben, melyet megtöltök vízzel a sütőforma feléig és 35-40 percig sütöm.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, nem maradj le egyetlen receptről sem! 🙂

 

Ha úgy érzitek, hogy a blogom megérdemli, szavazzatok rá a Goldenblog blogversenyen ezen a linken, a Gasztro kategóriában található, Konyhalál néven :). (Facebook-os bejelentkezést kér hozzá, regisztrálni nem kell, egy kategóriában csak egyszer lehet szavazni.)
Köszönöm szépen mindenkinek! 🙂

 

sült citromkrém

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!