Konyhalál

Toszkánai csokitorta

toszkánai csokitorta
.

Nagyon tömény. Nagyon finom. Nagyon egyszerű elkészíteni. Nagyon megtöredezett a teteje felvágásnál.  Nagyon gyorsan elfogy …

 

 

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki

20 dkg vaj

10 dkg liszt

30 dkg cukor

6 tojás

 

 

Elkészítés:

A csokit vízfürdő felett a vajjal együtt felolvasztjuk.

A lisztet, cukrot, tojást habverővel addig keverjük, amíg világosabb massza nem lesz.

Az olvadt, lehűlt csokit hozzákeverjük óvatosan.

Sütőpapíros kb 26 cm-es formába öntjük.

180 °C-ra előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük (nekem 35 perc elég volt).

Kihűlve szeleteljük.

A belseje nagyon tömény, krémes állagú.

 

 

Ha csokis sütire vágy, próbáld ki ezt is: csokitorta saját levében

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂

 

 

.
toszkánai csokitorta
toszkánai csokitorta

Forrás: http://stahl.hu/hu/recept/desszert/Toszkanai_csokitorta

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Linyah says:

    Judóca! Köszönöm és várlak szeretettel! 🙂

  2. Judóca says:

    Szia LinyaEz a csokitorta nagyon finom lehet! Azt hiszem ki fogom próbálni:))) Nem is tudom hogyan lehet h én eddig még nem olvastam a blogodat! De majd ez után…:)

  3. Gabriella says:

    Ez a NAGYON toszkán csokitorta nagyon bejön nekem!!! 😛

  4. Anonymous says:

    Egy “i” betűt vegyél ki a címből. NEM toszkániai, hanem toszkánai. 🙂 Én is csináltam már, brutál finom. :-)))

  5. Most erre az lenne a jó válasz, hogy “De, nagyon!” :)De emlékeim szerint annak nem ilyen tömény/tömör a tésztája, meg egy kicsit több folyamatból áll elkészíteni.

  6. teller-cake says:

    Ennyi “nagyon” után muszáj lesz kipróbálnom! 🙂 Tényleg jó csokisnak látszik, nem hajaz egy kicsit a Sacherra?

  7. Flóra says:

    Imádom az ilyen nagyon csokis sütiket:)) Mentve!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!