Konyhalál

Marcipános almatorta

marcipános almatorta

 

Csak összekevered, rádobálod az almát és mehet is a sütőbe.

Egyszerű őszi édesség, a marcipánnak köszönhetően némi kis plusz csavarral!

 

Hozzávalók:
50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
125 g vaj
3 tojás
fél vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 tk sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)

 Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében.
A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz.
A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott, kilisztezett formába öntjük és elrendezzük a tetején az almákat.
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni.
A kis almákat színezett hamis marcipánból és némi gumicukorból (levelek) készítettem.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂

 

 

marcipános almatorta

marcipános almatorta

marcipános almatorta

marcipános almatorta

 

Forrás: http://kajapiazongora.blog.hu/2012/03/26/marcipanos_almatorta_recept

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Verus says:

    Gyönyörű lett 🙂 Köszönöm a receptet.

  2. Oh, hát velem is ezt tette … először csak ő kacsintgatott, aztán sokáig én is szemezgettem vele, végül az enyém lett 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!