Konyhalál

Egyszerű szilvás lepény leveles tésztából

Egyszerű szilvás lepény leveles tésztából

 

 

Minimális idő alatt pár hozzávalóból elkészülhet ez a csoda!

Nálunk már “hull a szilva a fáról”, kicsit még keménykés, de sütéshez pont jó! Volt itthon kész leveles tészta is, így ebből készült ez a lepényke. Ez a darab a tésztának kb 1/3-a, ízlés szerint lehet akár egy falatosakra vagy nagyobbakra is vágni a tésztát. Szilva helyett más gyümölccsel, pl. sárga- vagy őszibarackkal, málnával is érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (a legegyszerűbb a készre nyújtott, felcsavart változat, pl. Lidl-ből)

4 ek tejföl

4 ek cukor

1-1,5 tk fahéj

kb 3/4 kg szilva

 

Elkészítés:

A leveles tésztát a kívánt méretűre vágjuk.

A széleitől kb fél centire a kés hegyével bekarcoljuk (ne vágjuk át!), így sülés után szép “kerete” lesz a lepénynek.

A kereten belül maradva megkenjük tejföllel, megszórjuk cukorral és fahéjjal.

Ráhelyezzük egyenletesen a szilvákat, lehet ugyanazt a felüket felfelé vagy lefelé tenni, én nem tudtam dönteni, így ilyen “pepita” lett. Így sem rossz 🙂

200 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt 🙂

 

egyszerű szilvás lepény leveles tésztából

Egyszerű szilvás lepény leveles tésztából

egyszeru szilvas lepeny

Egyszeru szilvas sutemeny

 

 

Forrás: http://szekercelazac.blog.hu/2013/08/02/szilvas_suti_leveles_tesztabol

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!