Konyhalál

Sütőben sült sajtos túrófánk

Sütőben sült sajtos túrófánk

 

Annak, aki még soha semmit nem próbált ki tőlem, (annak jár egy ejnye-bejnye, hát minek jártok ide, csak nyálat csorgatni? :)), annak ki kell ezt próbálnia mindenképpen!

Vannak benne ilyen “elrettentő” kifejezések, mint fánk, égetett tészta, stb., de higgyetek nekem, tök egyszerű! És a tésztája … tudjátok, az a jó kis “nedves” tészta, isteni puha és finom!

Budapest-Rovinj távon ez a mennyiség simán elfogy 🙂 Egyébként kb. másfél gáztepsivel lesz.

 

Hozzávalók:

500 ml tej

50 g vaj

20 dkg tehéntúró

200 g liszt

4 tojás

10 g só

Kb 7 dkg reszelt sajt a tetejére, én füstölt sajttal csináltam – isteni!

 

Elkészítés:

A tejet a vajjal és a sóval melegítjük, amíg a vaj el nem olvad.

Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, amíg a massza el nem válik az edény falától (ez nagyon gyorsan megvan).

A tűzről levéve hozzákeverjük a túrót. Itt lehet mixert használni, én csak kézzel kevertem.

Amikor langyosra hűlt, jöhetnek egyesevel a tojások, szintén alaposan elkeverve.

Ha nagyon szépre akarjuk, lehet habzsákba tölteni a masszát és úgy kinyomni (sütőpapíros tepsire), én csak két kanál segítségével formázgattam nagyjából egyformára a fánkocskákat.

A tetejüket megszórjuk reszelt sajjtal.

190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

Hasonló állagú, de fetából készült sajtfánk receptje itt található.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt!

 

 

Sütőben sült sajtos túrófánk

Sütőben sült sajtos túrófánk

 

 

Forrás: http://farkasvilmos.blogspot.com/2012/12/turofank.html

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bocsánat, hogy nem válaszoltam, csak most látom, hogy érkezett ide hozzászólás. Lehet, hogy túl nagyra formáztad a fánkokat, én evőkanállal csináltam, kevesebb, mint fele evőkanálnyi tészta jutott egy-egy fánkba. Épp most csináltam meg újra, most valamivel lágyabbra sikerült a tészta, így is átsült a fánk.

  2. Gergő Szabbó says:

    Sajnos nekem nem sikerült sült sajtos túrófánk. Miért maradt a közepe nyers? Kívül megsült, belül nyers?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!