Konyhalál

Villámgyors kakaós csiga

photo1

 

 

Imádom a kakaós csigát! Bár eddig még csak bolti leveles tésztából készítettem (aminél villámgyorsabb már tényleg nem lehetne), gondoltam, ideje “szintet lépni”. Ez nem kelt tészta, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, tehát nincs vele sok macera, viszont egy nagyon puha, finom tésztát kapunk a benne levő túrónak köszönhetően. Próbáljátok ki Ti is! 🙂

 

Hozzávalók:

 tésztához:

25 dkg túró

25 dkg liszt (nekem fele búza finomliszt, fele fehér rozsliszt volt)

fél dl tej

5 ek olaj

10 dkg porcukor

1 csipet só

fél cs sütőpor

töltelékhez:

1-2 ek olvasztott vaj

4 púpos ek cukor

2 csapott ek cukrozatlan kakaópor

 

 

Elkészítés:

A túrót jó alaposan összetörjük a porcukorral együtt (legegyszerűbb botmixerrel, én csak villát használtam). Közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat is.

Ezután mehet bele a liszt, sütőpor, só keveréke, kézzel jól eldolgozzuk, összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán kb 5 mm vastagra nyújtjuk.

Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral, majd kakaóporra.

Szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm vastagra felvágjuk.

Kissé megigazgatjuk, hogy nagyjából kör alakúak legyenek.

Sütőpapíros tepsin 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük (légkeverésesben elég 10-11 perc). Nem kell pirosra sütni!

 

 

A Konyhalál Facebook oldalához itt csatlakozz! 🙂

 

villámgyors kakaós csiga

 

Forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2012/02/villamgyors-kakaos-csiga.html

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!