Konyhalál

Pudingos-banános táska

pudingos-banános táska cukros-fahéjas rúd

 

 

Soha, semmilyen körülmények között ne süssétek ezt meg este! Mint én … fél 10 körül lett kész és olyan isteni illata volt és annyira puha, hogy természetesen még melegen bevágtam egyet belőle. Aztán még egyet :-O Még éjfél után is pörögtem … persze csak fejben, mert megmozdulni nem nagyon bírtam 😀 Így viszont elaludni sem …

De szerintem Ti sem fogjátok kibírni, majd meglátjátok! 🙂 Én szóltam … 😀

 

Hozzávalók:

60 dkg finomliszt (nekem fele fehér rozsliszt, fele búzaliszt volt)

1 tk só

3 ek cukor

1 tojás

2 tojás sárgája (tojásfehérje felhasználására ötletek itt)

3 dl langyos tej

6 dkg puha vaj

3 dkg friss élesztő

töltelékhez:

1 zacskó vaníliás pudingpor

kb 4 dl tej

3 ek cukor

3-4 banán

a tetejére:

5 ek cukor

1 ek fahéj

 

Elkészítés:

Cukrozott langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut.

Utána a tésztához mindent belekeverünk, alaposan eldolgozzuk.

3/4 óráig pihentetjük.

6-8 egyenlő részre osztjuk.

Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát.

Az egyik felére egy adag pudingot és egy hosszában és szélességében is megfelezett banánt teszünk. A másik felében bevagdossuk a tésztát, úgy, hogy nem vágjuk be a végéig.

Közben nem csináltam fotókat, de egy fantasztikus rajzon megmutatom, hogy hogy gondolom 🙂

1

 

A vágott felületet ráhajtjuk a pudingos-banános részre, a végét kicsit aláhajtjuk.

Ruhával letakarva ismét pihentetjük kb 3/4 óráig.

170 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

A tetejére a cukrot és a fahéjat összekeverjük és a kisült, még forró süteményeket meghempergetjük ebben a fahéjas cukorban.

A süteményt lehet variálni ízesített pudinggal, gyümölcsökkel, lekvárral stb.

 

 

Konyhalál Facebook oldalához itt csatlakozz! 🙂

 

pudingos-banános táska cukros-fahéjas rúd

 

Forrás: http://www.limarapeksege.hu/2012/09/cukros-fahejas-rud.html

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!