Konyhalál

Konyhalál KözösKedd – 18. kencék

kence

 

Ez itt a KözösKedd játék, ahol minden kedden megadok egy témát, ezzel kapcsolatban várom a Ti kipróbált receptjeiteket, hogy ebből egy nagy közös gyűjteményt szerkesszek másnapra.

 

A mai témára nem tudtam jobb szót találni, mint a

                                                         K E N C E ,

most minden olyan receptet várok, amit kenyérre lehet kenni vagy mártogatósként aprósüteményekkel, zöldségekkel lehet fogyasztani. Ugye Nektek is van ilyen a tarsolyotokban, sőt, KENitek-vágjátok a témát? 🙂

 

Szabályok:

A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának üzenőfalára várom (nem a játékfelhívásos kép alá, hanem az üzenőfalra). Kérem, hogy kép ÉS link is legyen (ne csak link)! Egy bejegyzésbe egy recept (kép és link) kerüljön. Ennek több oka is van, kérem, hogy tartsd be.

Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! :)

Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek!

Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a kép mellé.

A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket.  Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.

Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm. Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:

közöskedd kocka

Hozzá a link: http://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/

 

Várom receptjeiteket!

 

 

A kollekció:

A receptek az ételek neveire kattintva elérhetők.

 

Bodrogközy Katona Zsuzsa: Polcz Alain kenőkéi – libamáj-kenőke:

1/2 kg. házi zsír, egy pohár tej, egy zacskó (kb 1/2 kg) csirkemáj, fűszerek: hagyma apróra vágva, fokhagyma egy cikk, só, bors, pirospaprika. Lassan főzni 2-3 óra hosszat (posírozás), időnként kevergetni. Mikor kihűl és kásásodni kezd, még egyszer megkeverjük a tároló edényben. Hűtőben hetekig eláll, nagyon finom.

libamáj kenőke Polcz Alain

 

Salátagyár: Cékla-, répa- és zellerchips háromféle mártogatóssal

1

 

 

Abroszra Való: Avokádókrém

avokádókrém

 

 

Abroszra Való: Tojáskrém

tojáskrém

 

 

Abroszra Való: Sárgarépakrém

sárgarépakrém

 

 

Receptelő: Kéksajtmártás

kéksajtmártás

 

 

Receptelő: Paradicsomos avokádókrém

paradicsomos avokádórkém

 

 

Receptelő: Pirított tökmagos karfiolkrém

pirított tökmagos karfiolkrém

 

 

Őrülten jó ételek: Zöld túró

zöld túró

 

Őrülten jó ételek: Tuningolt körözött

tuningolt körözött

 

Őrülten jó ételek: Diós-fokhagymás-ricottás-bazsalikomos krémes

1

 

 

Fehér Falat: Avokádókrém

avokádókrém

 

Fehér Falat: Spenótos pesto

spenótos pesto

 

Fehér Falat: Olíva krém

olíva krém

 

Boldog Kukta: Pikáns tonhalas túrókrém

pikáns tonhalas túrókrém

 

 

Tortafüggő Marisz: Avokádókrém

avokádókrém

 

 

Tortafüggő Marisz: Szezámkrém

szezámkrém

 

Fűszermánia: Medvehagymás túrókrém és pesto

1

 

 

AranyTepsi: Lenmagos cukkinikrém

lenmagos cukkinikrém

 

AranyTepsi: Tormás tojáspástétom

tormás tojáspástétom

 

 

AranyTepsi: Ínyenc tepertőkrém

tepertőkrém

 

 

HahoPihe konyhája: Spenótos guacamole

spenótos guacamole

 

 

HahoPihe konyhája: Padlizsánkrém

padlizsánkrém

 

 

HahoPihe konyhája: Házi tejszínes májkrém

házi májkrém

 

Gizi receptjei: Avokádós tojássaláta

avokádós tojássaláta

 

 

Gizi receptjei: Napraforgókrémes-tojásos töltött paradicsom

1

 

 

Gizi receptjei: Céklás humusz

céklás humusz

 

 

Csigabige kuckója: Avokádókrém

1

 

 

Rozmaring & Ibolya: Sonkapástétom

sonkapástétom

 

 

Rozmaring & Ibolya: Padlizsánkrém

padlizsánkrém

 

 

Rozmaring & Ibolya: Sonka-paradicsom-padlizsán “tiramisu”

1

 

Receptnapló: Sajtkrém

sajtkrém

 

Receptnapló: Tojáskrém kicsit másképp

1

 

Wannabe Chef: Zöldfűszeres vinaigrette-es szendvics

1

 

Tarka Bárka: Füstölt pisztrángos-kakukkfüves sültpaprika krém és tormás füstölt pisztráng krém

1

 

Konyhalál: Körözött

1

 

 

Konyhalál: Libatepertő pástétom

libatepertő pástétom

 

 

Konyhalál: Tojáskrém

tojáskrém

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!