Konyhalál

Konyhalál KözösKedd – 15. tojásfehérje

Tojásfehérje

 

 

A KözösKedd játékomban minden kedden megadok egy témát, ezzel kapcsolatban várom a Ti kipróbált receptjeiteket, hogy ebből egy nagy közös gyűjteményt szerkesszek másnapra.

A nagy sütés-főzések során gyakran megmarad hol tojásfehérje, hol tojássárgája, visszatérő probléma, hogy mi is legyen ezekkel. Ezen a héten olyan recepteket várok, amelyekkel a megmaradt tojásfehérjéket lehet fogyasztani. Tehát vagy csak

T O J Á S F E H É R J E  

kell bele vagy több tojásfehérje, mint sárgája.

 

Szabályok:

A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának üzenőfalára várom. Kérem, hogy kép ÉS link is legyen! Ennek több oka is van, kérem, hogy tartsd be.

Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! :)

Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek!

Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a kép mellé.

A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket.  Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.

Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm. Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:

közöskedd kocka

 

Hozzá a link: http://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/

 

Várom receptjeiteket!

 

 

A kollekció: 

(A receptek az ételek neveire kattintva érhetők el.)

 

Gizi receptjei: Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel

1

 

 

Gizi receptjei: Kókuszos macaron

1

 

 

Gizi receptjei: Csokoládéval töltött habcsók

1

 

Abroszra Való: Gyümölcskenyér narancsmázzal

gyümölcskenyér narancsmázzal

 

 

Abroszra Való: Angyalok eledele torta

angyalok eledele torta

 

 

Abroszra Való: Boszorkányhab

1

 

ildi KOKKI: Habcsók

habcsók

 

 

ildi KOKKI: Tonkababos ganázzsal töltött macaron

tonkababos ganázzsal töltött macaron

 

 

Csató Anna: Mozaik süti

mozaik süti

 

 

Szani konyhája: Csokis-mézes-grízes habcsók torta

1

 

 

Kiss Imréné Magdi: Pavlova torta

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
2o dkg porcukor
1 teáskanál ecet
pici só
1/2 ev.kanál kukorica keményítő
1/2 teáskanál vanília kivonat
Töltelék:
2-3 dl tejszín
Gyümölcs tetszés szerint

Elkészítés:
A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A porcukrot kis adagokban hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliát, az ecetet és a keményítőt. Addig verjük a habot míg szép fényes lesz és megáll. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy 20 cm átmérőjű kört kijelölünk rajta és egy kicsit beolajozzuk.  Rátesszük a habot, elsimítjuk a kör formájára úgy, hogy a szélei magasabban legyenek, mint a közepe. Egy kis mélyedés legyen a közepében. Előmelegítjük a sütőt 140 fokra és 70-75 percig sütjük. Ha kész, a sütő ajtaját kis résnyire kinyitjuk és ott hagyjuk, hogy kihűljön. Óvatosan áttesszük egy tálcára és díszítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a gyümölcsöket összevágjuk kisebb darabokra. A tejszínt a mélyedésbe halmozzuk elsimítjuk, rátesszük a gyümölcsöt még egy réteg tejszín,és a tetejét megszórjuk sok gyümölccsel. Lehet úgy is díszíteni, hogy csak egy réteg tejszín és a tetejére gyümölcs. Nagyon finom.

1

 

Rozmaring & Ibolya: Tufahije – bosnyák desszert

tufahije

HahoPihe konyhája: Angyalkalács

angyalkalács

 

 

HahoPihe konyhája: Mákos palacsinta

mákos palacsinta

 

 

Bonnie konyhája: Macaron

macaron

 

 

Bonnie konyhája: Citromkrémes pavlova

citromkrémes pavlova

 

 

Rendes csajok: Macaron

macaron

 

 

Rendes csajok: Macaron 2.

macaron

 

 

Rendes csajok: Uvima gyümölcskenyere

uvima gyümölcskenyere

 

 

AranyTepsi: Püspökkenyér

1

 

 

Tűpárna és habverő: Kókuszmacaron

nigella kókuszmacaron

 

 

Tűpárna és habverő: Almás rétes paleo-módra

almás rétes paleo-módra

 

Szofika a konyhában: Négercsók

négercsók

 

 

Szofika a konyhában: Narancsos-mascarponés mogyorótorta

1

 

 

Szofika a konyhában: Citromos polentatorta

citromos polentatorta

 

 

Culin’Art: Eszterházy-torta

Ezterházy-torta

 

Konyhalál: Gesztenyés pavlova-torta

gesztenyés pavlova

 

 

Konyhalál: Epres boszorkányhab

boszorkányhab

 

 

Konyhalál: Banánhab

banánhab

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!