Konyhalál

Piadina – olasz lepénykenyér

Piadina olasz lepénykenyér

 

A piadina az olasz Emilia-Romagna tartományban élők hagyományos nemzeti eledele. Népszerűségét a sokszínűségének köszönheti, hiszem nemcsak különféle sós dolgokkal töltik meg, hanem akár édesekkel is, mint lekvár vagy nutella. Szóval bármit találsz a hűtőben, tedd bele, kóstold meg! 🙂 A maradékokat is kiválóan el lehet tüntetni vele.

A Blogkóstoló 15. fordulójában, melynek házigazdája SüniSüti, páromul Káosz Kapitányt és az ő konyháját kaptam, azaz tőle kellett valamit főznöm/sütnöm. Tőle választottam a piadináját, melyet én most csak tejföllel és reszelt sajttal töltöttem, így is nagyon finom volt.

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 ek dizsnózsír (nálam vaj)

2,25 dl víz

1 tk cukor

1 csipet só

 

Elkészítés:

Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.

A többi hozzávalóval összekeverjük, összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk.

Fél óráig kelesztjük, ezalatt kétszeresére nő a tészta.

Majd átgyúrjuk a tésztát és 8 egyenlő részre osztjuk.

Nagyon vékonyra, köralakúra nyújtjuk.

Forró serpenyőben (nem kell olaj) mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.

 

Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni! 🙂

 

Piadina olasz lepénykenyér

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!