Konyhalál

Konyhalál KözösKedd – 10. medvehagyma

medvehagyma közöskedd

 

A már szokásosnak mondható KözösKedd játékomban minden kedden megadok egy témát, ezzel kapcsolatban várom a Ti kipróbált receptjeiteket, hogy ebből egy nagy közös gyűjteményt szerkesszek másnapra.

 

Kérem, hogy a “szabályokat” olvasd át, akkor is, ha azt gondolod, már tudod :) És kérem, hogy tartsátok is be :) – ezzel megkönnyítitek a dolgomat. A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának üzenőfalára várom (de tényleg oda, nem a képek alá, nem a csoportok üzelőfalára stb.! úgy látom, ezt a legnehezebb betartani :D ). Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! :) Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek! Az üzenőfalra egyesével, képpel és természetesen linkkel töltsétek fel a recepteket. Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a kép mellé.

A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket.  Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.

Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm. Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:

közöskedd kocka

Hozzá a link: http://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/

 

Mai témánk a köztudatba pár éve berobbant ízes, zamatos 

M E D V E H A G Y M A !

 

 Várom receptjeiteket! 🙂

 

 

A kollekció: 

 

Csak mert szeretem: Medvehagymás gnocchi

medvehagymás gnocchi

 

 

Csak mert szeretem: Medvehagymás tejben sült csirkemell

medvehagymás tejben sült csirkemell

 

Tortafüggő Marisz: Túróslepény, medvehagymás kalács

image

 

Tortafüggő Marisz: Medvehagymás csicsókás pogácsa

image

 

Tortafüggő Marisz: Medvehagymás-túrós csiga

image

 

Csigabige kuckója: Medvehagymás házi pogácsa

image

 

Napfény és fűszer: Medvehagymás töltött dagadó

Medvehagymás töltött dagadó

 

Napfény és fűszer: Medvehagymás lepcsánka

Medvehagymás lepcsánka

 

Napfény és fűszer: Medvehagymás rizsgolyó

image

 

Bonnie konyhája: Medvehagymás pogácsa

image

 

Vöröskaktusz: Medvehagymás langalló

image

 

Vöröskaktusz: Medvehagyma krémleves parmezános pirítóssal

Medvehagyma krémleves

 

Gizi receptjei: Medvehagymás-kolbászos muffin

Medvehagymás kolbászos muffin

 

Gizi receptjei: Medvehagymás kalács

Medvehagymás kalács

 

Gizi receptjei: Medvehagymás csirkemell kölessel

image

 

ChefTündér: Medvehagyma pesto

1

 

 

ChefTündér: Medvehagymás krémmel töltött bucik

1

 

 

ChefTündér: Karfiolfelfújt medvehagymával

1

 

 

HahoPihe konyhája: Medvehagymás-túrós kosárkák

1

 

HahoPihe konyhája: Kolbászos-medvehagymás kombe

1

 

Rozmaring & Ibolya: Medvehagymás avokádó krémleves

1

 

Rizmaring & Ibolya: Tojásos nokedli medvehagymásan

1

 

 

Rozmaring & Ibolya: Diós spenót

1

 

Lepcsánkaparty: Aranydurbincs medvehagymával töltve

1

 

 

Lepcsánkaparty: Medvehagymás rizs

1

 

 

Lepcsánkaparty: Sajtos-medvehagymás stangli

1

 

Kiss Imréné Magdi: Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:
1 kg liszt
kb 20 dkg medvehagymalevél
4 tojássárgája
2 dl tejföl
50 dkg Rama
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál só
pici cukor

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól átgyúrjuk, és fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, és apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét úgy, hogy a hajtogatás közben üresen maradt tésztára is teszünk. 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel, ugyan úgy mint először.Ismét pihentetjük 20 percet. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. A tepsibe még pihentetjük 10 percet. 180 fokon sütjük. Ezt most éles késsel kockáztam fel.

1

 

 

Kiss Imréné Magdi: Medvehagymás vagdalt

Hozzávalók:
0.5 kg darált sertéshús
1 csokor medvehagyma
2 evőkanál mustár
1 zsemle
1 tojás
só,bors
olaj

Elkészítés:
A medvehagymát vékonyra vágjuk. A darált húshoz adjuk, ízesítjük, sóval, borssal, mustárral, tojással, beáztatott és kifacsart zsemlével. Jól összegyúrjuk. Egy őzgerinc formát kikenünk olajjal, beletesszük a masszát és 200 fokon készre sütjük.

1

 

 

Receptelő: Villámgyors medvehagymás pogácsa

1

 

Receptelő: Medvehagymás szendvicskrém

1

 

 

Receptelő: Medvehagymás omlett tekercs

1

 

 

Abroszra való: Medvehagymás csiga

1

 

 

Abroszra való: Paprikás krumpligombócleves medvehagymával

1

 

Aranytepsi: Medvehagymás vajkrém

1

 

Aranytepsi: Medvehagymás sajtos stangli

1

 

 

Aranytepsi: Medvehagymás gyökérkenyér

1

 

 

Sütök-Főzök: Medvehagymás karfiolfelfújt

1

 

 

Sütök-főzök: Joghurtos medvehagymaleves bacon chipsszel

1

 

 

Sütök-főzök: Sós tejpite medvehagymával

1

 

Tűpárna és habverő: Medvehagyma pesto

1

 

 

Tűpárna és habverő: Túrós-medvehagymás pogácsa

1

 

Fűszermánia: 2 in 1: Medvehagymás túrókrém és pesto

1

 

 

Wannabe chef: Zsályás-medvehagymás sertésszűr leveles tésztában

1

 

 

Wannabe chef: Zelleres medvehagymakrémleves rokfortos crostinivel

1

 

 

Wannabe chef: Medvehagymakrémes sós kiflik

1

 

Dina világa: Medvehagymás-kéksajtos pogácsa

1

 

 

MNI receptgyűjteménye: Medvehagymás-juhtúrós tekercs

1

 

 

MNI receptgyűjteménye: Medvehagymás répakrém

1

 

Szani konyhája: Leveles és kelt tészta medvehagymás sajtos túrókrémmel töltve

1

 

Konyhalál: Kéksajtos-medvehagymás pogácsa

1

 

 

Konyhalál: Medvehagymás bagett

1

 

 

Konyhalál: Medvehagymás körözött

1

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!