Konyhalál

Ostyalapos süti, avagy a csirketorta :)

Ebben a kutyahidegben hozok egy hideg kutyát (ami nyilván a hot-dog ellentéte), de tulajdonképpen mégis csirketorta, egyébként meg csokis. Mivaaaaaaaaaaaaan??? 🙂
 
Szóval, miért hideg kutya?
Az 50-es évektől örvend nagy népszerűségnek ez a süti, amikor kiemelt fontosságú volt, hogy az étel olcsó és laktató legyen, ezt ráadásul sütni sem kell. Csak hűteni és a forma, amibe pihenni tették (általában a pincébe, mert akkoriban nem minden háztartásban volt hűtőszekrény, így pincesütinek is hívják) a bányászok kocsijára (Grubenhunt) hasonlított, így elnevezték Kalter Hund-nak.
A süti manapság újra nagy népszerűségnek örvend, Berlinben van is ilyen nevű cukrászda.
Sőt, Kate és Vilmos esküvőjén is felszolgáltak egy “kisebb” adagot belőle (17 kg csokiból), mert ez Vilmos kedvenc sütije. Na, most már tudjátok, mivel lepjétek meg, ha látogatóba mentek hozzájuk. 🙂
 
 
 
És miért csirketorta?
A sütin csücsülő 3 csirke jelentette a háziállatállományt, apuval nagy kedvenceik egymásnak, de meg lettek fenyegetve, hogy ha nem tojnak, nem lesz jó végük. Így kapta apu névnapjára a tömegtermelést beindító csirkéket 🙂
 
 
 
Hozzávalók:
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 ek kakaópor
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs csokis pudingpor
2 tojás
5 dkg dió
1 cs ostyalap 
 
Elkészítés:
A diót felaprítom és serpenyőben megpirítom.
Gőz felett megolvasztom a margarin, folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a porcukrot, kakaóport, a pudingporokat, a tojást és a diót, végül az összetört ostyalapokat.
Fóliával kibélelt formába öntöm és pár órára a hűtőbe teszem.
A csirkék marcipánból, a tojások fondantból készültek.
Konyhalál Facebook oldal: itt!

Csirketorta

 

Forrás: http://www.tundus.hu/receptek/gozgerinc

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Petra says:

    Nagyon mókás a díszítés, tetszik. :)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!