Konyhalál

Narancsbomba + narancsmécses egyszerűen

narancsos vanilias süti konyhalal

 

Egyik kedvenc sütikrémem a vaníliás-kakaós csíkos kekszes krémes süti vaníliás krémje lett. Már többféle módon variáltam, lett belőle kókuszos, gesztenyés-meggyes és sárgabarackos is (és még vannak vele további terveim is…), ráadásul elég szilárdra köt ahhoz, hogy szállítani lehessen (még BKV-n is, ami ugye már egy hard kiképzés lehet a sütiknek :P), szóval nekem ez egy igazi jolly joker! Most naranccsal kombináltam, így is szuper, nézzétek, főzzétek! 

 

Hozzávalók:

3/4 cs vaníliás pudingpor

1 tojás

4 ek cukor

1 ek liszt

7 dkg margarin/vaj

3,5 dl tej

10 g zselatin (majdnem fél zacskó)

2 narancs

kb 15 db háztartási keksz vagy babapiskóta

 

Elkészítés:

Egy kb. 16-20 cm-es formát benedvesítünk és kibélelünk folpackkal. A nedvesítés azért kell, hogy minél jobban megtapadjon rajt a folpack. Igyekezzünk úgy elegyengetni, hogy minél kevesebb ráncolódás legyen rajta.

A narancsot meghámozzuk úgy, hogy minél kevesebb legyen rajta a fehér rész és felszeleteljük.

A szebben sikerült szeletekkel beborítjuk az edényünk felületét.

Egy másik edényben a pudingport, zselatint, cukrot, tojássárgáját, lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet sűrűre főzzük. 

A tűzről levéve amíg még forró, belekeverjük a margarint/vajat is, majd óvatosan a tojásfehérje felvert kemény habját is. A krémbe lehet további narancsdarabokat is szórni.

Belekanalazzuk a fémgömb edényünkbe úgy, hogy a narancsszeletek ne mozduljanak el.

A tetejét (ami a sütink alja lesz) elegyengetjük és végigrakjuk keksszel/babapiskótával. Enyhén meg is lehet nyomkodni, hogy “belekössön” a krémbe.

Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük, utána egy tányért a tetejére rakva óvatosan, de hirtelen mozdulattal átfordítjuk. A folpackot leszedve tálalható.

 

Ha pedig sikerül úgy meghámozni a narancsot, hogy a két félrészt egyben szedjük le, egy fél deci olaj segítségével illatos mécsest/lámpást is varázsolhatunk belőle, kész a gyertyafényes vacsora (desszert része). 

 

A Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!