Konyhalál

Lerókázott torta (banános)

image

 

A torta eszmei mondanivalójának megértéséhez, nézzétek meg az alábbi videót 😀

 

Azért kell a befogadásához némi idô, ugye? 🙂 Szóval, Bécsben voltunk salsa congress-en csapatostul, ott, a hostelben játszották ezt a számot és teljesen a “hatása alá” kerültünk, azóta “idézgetünk” elôszeretettel a szövegbôl, fôleg a nyinyinyi-s részeket 🙂

Szervezôdött egy házibuli is ennek tiszteletére, ahol kifejezetten elvárt volt a rókázás 🙂

 

image

 

Erre az alkalomra nem is készülhetett más, mint rókás torta. Ízre pedig banános lett, karácsony után valamilyen gyümölcsöset szerettem volna.

 

Hozzávalók (kb 18 cm-es tortaformához)

3 db érett banán

8 dkg vaj

6 dkg cukor

1 tojás

20 dkg liszt

2 teáskanál sütôpor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 cs vaníliás cukor

1 teáskanál fahéj

 

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük.

Hozzáadjuk a sütôporos, szódabikarbónás lisztet és a villával pépesre tört 2 db banánt. Az eredeti recept nem írta, de én tettem bele két evôkanál tejet, valószínûleg a banánjaim nem voltak elég érettek, “levesek”, nem állt össze teljesen a massza. De egy elég sûrû, nem folyós tésztát kapunk.

Kivajazott vagy sütôpapíros formába öntjük és elegyengetjük a tetejét.

A maradék egy db banánt felkarikázzuk, megforgatjuk a fahéjban és egy kanál cukorban.

Ha nem szeretnétek a tetejét burkolni, akkor a banánkarikákkal szépen ki lehet rakni a torta tetejét.

Mivel én beburkoltam, így még a formába öntés elôtt beleforgattam a tésztába.

180 C-ra elômelegített sütôben 35-40 perc alatt kisütjük.

Ha kihûlt, be lehet burkolni, én csak a tetejére tettem (Unidec-kel borítottam be) és bôven lenne rajta mit javítani, de egy lerókázott tortától mit várjon az ember …? 🙂

 

image

 

image

 

image

 

image

 

 

Forrás: http://szepsegtar.blogspot.hu/2011/05/banantorta.html

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!