Konyhalál

Kuglóf

My beautiful picture

Még egy anyu-süti 🙂 Nagyon finom diós-kakaós kuglóf formájában :))))

(az eddigieket is nézzétek meg-próbáljátok ki: kókuszos madártej, almás/körtés kevert süti, bejgli és zserbó).

Hozzávalók:

40 dkg liszt

8 dkg margarin

10 dkg porcukor

3 tojássárgája

2,5 dl tej

2 dkg élesztő

5 dkg mazsola rumba áztatva

5 dkg darabolt dió

reszelt narancshéj

1 csipet só

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben.

A margarint elkeverjük a cukorral, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lágy tésztát kapunk, amit kb. fél óráig kelesztünk.

(A tészta egyik felébe lehet 2 evőkanál kakaópor keverni, akkor kétszínű lesz a kuglófunk.)

Kikent kuglófformába tesszük a tésztát.

A formában még pihentetjük, kelesztjük 20 percet, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Még melegen kiborítjuk a formából.

Porcukor vagy csokimáz kerülhet a tetejére.

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rebeka Morvai says:

    A cicák már nagyon várták, hogy a madártej után kapnak egy finom süteményt. A kuglóf is ízlett nekik!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!