Konyhalál

Banános süti karamellás szósszal

banános karamelles szósz1

 

Ez egy olyan recept, amit KÖTELEZŐ kipróbálni azoknak, akik szeretik a banánt! 🙂 Nagyon finom, szaftos, intenzíven banánízű tészta és alatta a “magától” képződő szósz …

Láttam már ezt a sütit/receptet a tévében, de sajnos nem az elejétől, úgyhogy nagyon örültem, amikor megtaláltam Évánál a Fakanál blogban, itt derült ki számomra, hogy Rachel Allen receptje.
Volt már nálam is egy hasonló ráöntős módszerrel készülő édességcsokitorta saját levében.

 

Hozzávalók:

tésztához:

12,5 dkg liszt

3 tk sütőpor

egy csipet só

10 dkg kristálycukor

1 tojás

8 dkg olvasztott vaj

2 kisebb érett banán

2 dl tej (én 1 kókuszos görög joghurtot és egy fél doboz cukrozatlan sűrített tejet használtam, mert meg volt bontva és el kellett fogyasztani)

szószhoz:

2 dl víz

1 ek golden syrup (nálam méz)

kb 10 dkg barna cukor

 

Elkészítés:

A tésztához a folyékony hozzávalókat elkeverem, hozzáadom a liszt-sütőpor-cukor keverékét, majd a villával pépesített banánt. Beleöntöm egy jénai tálba.

A sziruphoz valókat felforralom és a tésztára kanalazom. Nem kell összekeverni! Úgy tűnik, hogy nem fog működni, illetve ha mégis, akkor sokkal kevesebb folyadékkal, de így lesz jó! 🙂

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütöm. A tészta alatt ott lesz a karamelles szósz.

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

banános karamelles szósz2

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Linyah says:

    Akkor hajrá! 🙂 10 perc alatt megvan a tészta, utána már csak várni kell a sülésre 🙂

  2. Szofi says:

    Ez az önmagától képződő szósz naggggggyon brutál. Igazából pont kész is lenne,mire mennem kell dolgozni….:)))

  3. Zsuzsa says:

    Hmmm, banán karamellel… Igazán csábító!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!