Konyhalál

Egyszerű sajtos pogácsa

egyszerű sajtos pogácsa konyhalál

 

Nagyon jó állagú, puha, gyorsan elkészíthető pogácsa. Bár van benne élesztő, nem kell dagasztani, nem kell keleszteni, nem kell várni vele.

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

2 dl tejföl

3 dkg élesztő

15 dkg reszelt sajt (a tésztába)

3 tk só (nálam: fokhagymás fűszersó kb a fele)

a tetejére:

1 tojássárgája

reszelt sajt

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. (A tejföl egy részét meglangyosítjuk mikróban és abban el lehet keverni az élesztőt.) Dagasztás és kelesztés nélkül! 

Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kis szaggatóval kiszaggatjuk.

A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (200 °C-on kb 20 perc).

 

Ha további pogácsákra is kíváncsi vagy, itt lehet nézelődni:

tojás és élesztő nélküli pogácsa

céklás-diós pogácsa

hungarian cake-pop, azaz a pogácsanyalóka 🙂

 

 

Konyhalál Facebook oldalhoz katt ide!

 

 

 

egyszerű gyors sajtos pogácsa

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/egyszeru-sajtos-pogacsa.recept

Címkék: , , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Én a tejföl egy részét meglangyosítottam mikróban és abban kevertem el az élesztőt. Lehet tejben is, akkor több lisztet fog felvenni a tészta.

  2. Edit Rovid says:

    csak azt szeretnem megkerdezni hogy az elesztot csak ugy tegyem bele vagy folkell oldani egy kis tejben??


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!