Konyhalál

Banános bread and butter pudding

A szegény ember tortája sikere után az Angliában gyakran fogyasztott bread and butter puddingot is ki szerettem volna próbálni. De aztán a hagyományostól eltérően lekvár helyett banánszeletek kerültek a kenyerek közé. Az egészet nagyon jól átjárja finom banáníz … 🙂

Hozzávalók:

40 dkg kalács
3 dkg vaj
4 tojás
3,5 dl tej
2 dl tejszín
4 ek cukor
1 vaníliáscukor
3 érettebb banán
mazsola
dió

Elkészítés:

A kalácsot felszeleteljük, vékonyan megkenjük vajjal.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral (vagy kikenjük vajjal.)
A formába elkezdjük lerakni egy rétegben a kenyeret, majd jön rá a felkarikázott banán, újra kenyér, újra banán … közben szórunk bele mazsolát és diót.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd jön bele a tejszín és a tej.
Az egészet a kenyerekre öntjük. Úgy lesz a legfinomabb, ha ellepi.
Megszórjuk kis cukorral és dióval.
Egy vízzel félig telt nagyobb méretű tepsibe tesszük a sütőformát.
180 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
Kis hűlés után lehet szeletelni.

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂


Forrás: http://www.tutireceptek.hu/bread-and-butter-pudding

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Imre Ferenczi says:

    Igen, a “Szegény ember tortája” valóban az, amit a receptje leír. Olvasható a “Banános bread and butter pudding” oldaláról nyithatóan! Nagyon gyorsan elkészíthető, és szinte semmi nem kell hozzá! Ajánlom a fogyókúrázóknak!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!