Konyhalál

Céklás diós pogácsa – A nagy céklavacsora 3.

 

Ha már céklapörkölt és céklás brownie … nem bírtam leállni és mindent összecékláztam 🙂
Így lett a sima diós pogácsából rózsaszínes céklás és egy részéből zöldes színű tökmaglisztes is.
A sült dió iszonyat finom rajta, én a tésztájába is raktam pluszban egy jó adagot.


Hozzávalók:

10 dkg finomliszt (a tökmaglisztesnél 5 dkg finomliszt + 5 dkg tökmagliszt)
20 dkg rétesliszt
25 dkg vaj vagy margarin
10 dkg resztelt sajt
5 dkg apróra vágott vagy reszelt cékla
50-10 dkg darabos pirított dió (elhagyható, de inkább tegyétek bele! :))
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt
8 dkg darabos dióbél
1 tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és téglalapokat vágunk belőle.
A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és dióval.
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

 

 

Forrás: http://ottisfoz.szhblog.ro/2013/01/27/dios-pogacsa/

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hmm, az is “tök jó” ötlet, lehet növelni a színskálát! 🙂

  2. csacska macska says:

    Sütőtök a cékla helyett??


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!