Konyhalál

Pupusa(s)

 

Jééé, nem süti 😀 Itt a bizonyíték, hogy nem csak édességeken élek 😛

A húsvét hétfői rossz időre való tekintettel a tervezett kirándulás helyett közös főzés lett a program barátnőmmel. Az biztos volt, hogy valami csokis lesz a desszert, a csokimoussera esett a választás (recept hamarosan), a főétel meg a fura neve és a könnyű elkészíthetősége miatt lett nyerő.

A pupusa egy el salvadori hagyományos étel, speciális kukoricalisztből (masa harinából) készült töltött tortilla. Töltelékei leggyakrabban puha sajt, főtt disznóhús és bab. Az 1980-as években terjed el más országokban is, amikor az el salvadori polgárháború miatt emigrálásra kényszerültek az ottani lakosok. Több helyen pupusasnak írják a nevét, de úgy látom, az már a többes száma.

Hozzávalók (6 db-hoz):
tésztához:
30 dkg liszt (én búzalisztet használtam)
1 tk sütőpor
0,5 dl olaj
1 kk só
1,5 dl víz
töltelékhez:
12 dkg reszelt sajt (mi füstöltet használtunk)
12 dkg sonka apró kockára vágva
3 ek tejföl

 

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és félrerakjuk pihenni, amíg összekeverjük a tölteléket.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, egyesével vékonyra nyújtjuk, rákanalazzuk a tölteléket, visszahajtogatva lezárjuk és kilapogatjuk kb 12 cm átmérőjű körökké.
Forró serpenyőben mindkét oldalát kb 3-3 perc alatt kisütjük és még melegen tálaljuk.
Egy darabbal jóllaktunk 🙂

 

Konyhalál Facebook oldalhoz katt ide!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nekem is Flóránál tetszett meg :)A díjat pedig köszönöm szépen! 🙂

  2. teller-cake says:

    Flóránál már láttam ilyesmit, feltétlenül kipróbálom én is! 🙂 Nézz be hozzám, van számodra egy díjam, ha elfogadod!

  3. ÓÓÓó.. ez nagyon finom lehet,mentem is a receptet.Köszi!

  4. Mi is azt tettük bele, bár akkor még nem volt “maradék” 🙂

  5. marisz57 says:

    Azt hiszem, a maradék húsvéti sonkát e módon fogom hasznosítani!

  6. Igen, teljesen olaj nélkül, palacsintasütőben sült. Én csak úgy nem raknám fel a platnira, szerintem akkor nagyon megégne.

  7. ngy says:

    Olaj nélkül sütötted? Forró platnin is jó?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!