Konyhalál

Marcipános keksz

Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg marcipán (nálam csokis bevonatú marcipánkenyér volt, a csokit is belereszeltem a tésztába)
15 dkg vaj
1 tojás sárgája
Elkészítés:
Az összes hozzávalót összegyúrom. Kb. 1 órán keresztül pihentetem a hútőben.
Kb. fél centi vastagra nyújtom a tésztát, kiszaggatom és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütöm.A márványos szín a kész tésztához adott pár csepp – éppenhogy beledolgozott – ételszínezékkel értem el.
Nudleee-től  nyertem színes cukrokat, íme az első bevetésük, Rékától pedig egy gyönyörű karácsonyi albumot, az utolsó képen, ill. a linken megnézhetitek, köszönöm szépen még egyszer.
a madár lassan közelít a kekszekhez …
… aztán a fénysebességnél is gyorsabban elkezdi enni …
… de végül sikerül leleplező fotót készíteni róla 🙂

Forrás: http://cuppcake.blog.hu/2011/06/23/cuppcake_kekszek

 

Nyomozz! Süss! Nyerj!

9. Ez már a vég! 🙂

Kattints ide és megtudod, milyen sütikből válogathatsz! 🙂 Talán ez az alapanyag lehet Columbo egyik kedvence is, de ha az övé nem is, a Tiéd biztosan! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nudleee says:

    Óh de szépek lettek! 🙂 Ügyi vagy! 🙂 Még sok szép ilyet készíts a bogyókákkal! :)Kellemes Ünnepeket Kívánok! Puszi!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!